Teljes alakos szobrot állítanak Stéberl Andrásnak

Teljes alakos szobrot állítanak Stéberl Andrásnak

Share this content.

Forrás: Gyulai Hírlap, szöveg: Rusznyák Csaba, videó: Gyula Televízió
Gyula – Szobrot állítanak Stéberl András húsipari szakembernek 2020 májusában, a készülő alkotás makettjét pedig szeptember 3-án leplezte a Gyulahús Kft. tárgyalójában Görgényi Ernő polgármester, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Széri-Varga Géza szobrászművész.

A tavalyi évben a gyulai városvezetéssel közösen hoztak döntést arról, hogy Stéberl András emléke és munkássága előtt tisztelegve teljes alakos szobrot állítanak a városban. A pályamunkák zsűrizésében részt vett Pápai Attila evangélikus lelkész is, ugyanis a szobor az evangélikus templom melletti téren lesz felállítva, Stéberl András pedig fontos tagja volt a helyi evangélikus közösségnek.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!