Fejér-Komáromi Egyházmegye

Reménységgel teli jövő – Ifjúsági találkozót tartottak Súron

Súr – Már szinte hagyománnyá vált a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegyében a téli ifjúsági találkozó, amit rendszerint Súron tartunk meg. Nagyon hálásak vagyunk az Istennek azért, hogy ilyen sok fiatalt mozdított meg erre a hétvégére, ahol nyolc gyülekezetből ötvenen jöttünk össze. Külön öröm volt számunkra, hogy idén a földrajzi adottságot kihasználva, nemcsak a saját, hanem a szomszédos egyházmegyéből is érkeztek fiatalok.

Egy hét Istenközelben – Nagyvelegi nagytábor 2019

Nagyveleg – 2019. július 28. és augusztus 3. között vettem részt a Fejér-Komáromi Egyházmegye hagyományos nagyvelegi nagytáborában. A hét tematikájának középpontjában a bűn és következménye, a bűnbocsánat és annak elfogadása állt. A tábor vezérigéje Mikeás próféta könyvéből szólt: „A tenger mélyére dobja minden vétkünket!” (Mik 7,19).

Egész-s-ég – Missziói-családi nap Pusztavámon

Pusztavám – A lélek egészsége állt a középpontban a tizennyolc egyházközséget egyesítő Fejér-Komáromi Egyházmegye missziói-családi napján, melyet idén a pusztavámi gyülekezet a település művelődési házában rendezett meg. A programokban bővelkedő alkalomra mintegy háromszáz hívő sereglett össze május 25-én, pünkösdhétfőn a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület második legnagyobb területű egyházmegyéjéből.

Közösségi szolgálatban – Egyházmegyei felügyelőt iktattak Súron

Súr – A Fejér-Komáromi Egyházmegye új felügyelőjének, Molnár Istvánnak a szolgálatba lépését ünnepelték a súri evangélikus templomban összegyülekezett hívek 2013. február 16-án, szombaton délután. Az alkalmon Szemerei János püspök hirdette Isten igéjét, a beiktatás feladatát pedig Szarka István esperes végezte. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Fejér-Komáromi Egyházmegye csatornájára