gyász

Elhunyt két madagaszkári püspök is a koronavírus-járvány miatt

Antananarivo – Gyászol a Madagaszkári Lutheránus Egyház (Malagasy Lutheran Church / Fiangonana Loterana Malagasy – FLM), hiszen a napokban elhunyt két vezetőjük is. Dr. David Rakotonivira és dr. Benjamin Rabenorolahy a koronavírus-járvány áldozatai.

Nagy Tamás búcsúztatása

Nagy Tamás építész búcsúztatása 2020. július 19-én (vasárnap) 17 órától lesz Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.

Elhunyt Nagy Tamás építész

Életének 69. évében elhunyt Nagy Tamás Ybl építészeti díjas, Prima díjas építész, a MOME volt tanszékvezetője, egyetemi tanára, a kortárs építészet egyik legkimagaslóbb alkotó egyénisége és gondolkodója, számos középület és templom tervezője.

Elhunyt Fülöp Attila

Budapest – Az Magyar Állami Operaház egykori magánénekese, művészeti titkára és ügyvezető igazgatója 78 éves volt. – Temetése május 22-én, 14 órakor lesz az óbudai temetőben.

96 éves korában elhunyt Udvaros Béla rendező, színházigazgató, író

Budapest – Udvaros Béla rendező, az Evangélium Színház alapító-igazgatója 1925. január 10-én született Budapesten. Idén még családja körében ünnepelte a 95. születésnapját. 2020. május 14-én hajnalban hunyt el, békésen, álmában. Szerettei mindvégig mellette voltak. Udvaros Bélát a Magyarországi Evangélikus Egyház saját halottjának tekinti.

Gyászfeldolgozás fakanállal

Krízisben lévő embertársaink megsegítésében a leleményes szeretet jó példáira mindig nagy szükségünk van. Mai írásomban ezért is osztom meg azt az élményemet, amelyet többedmagammal élhettem át a múlt évben Savonlinnában a finn testvérkerületi látogatásunk alkalmával. A helyi gyülekezetben egy olyan segítő szolgálat működik, amely az időskorban megözvegyült férfiak számára kínál lelki és életmódbeli támogatást – méghozzá főzőtanfolyam keretében.

Párbeszéd és ajándékozó szeretet szívtől szívig

Budapest – Segítő kezek a világnak Magyarországról! címmel nemzetközi és ökumenikus eseményen látott vendégül mintegy száz résztvevőt a Csillaggyertyafény Alapítvány kuratóriuma és a Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség 2019. november 21-én, Budapesten, a XVI. kerületi Önkormányzat Házasságkötő Termében. „Az ajándékozó szeretet összefogásának nemzetközi alkalmaként” meghirdetett rendezvény középpontjában film- és könyvbemutató állt: a Veled vagyok, fogom a kezed! – segítség gyászolóknak című kötet és film angol változatát mutatták be az alkotók.

Jézus nem szégyellte a könnyeit, nekünk sem kell

A halál, a gyász, az elengedés az élet része. A legfájdalmasabb… Megváltónk, Jézus is sírva fakadt barátja, Lázár halálhírének hallatán (Jn 11,35). Elengedni valakit az egyik legkomolyabb lecke, amelyet meg kell tanulnunk. Mindenszentek, halottak napja táján bizonyára sok olvasónk is elindul szerettei sírjához, vagy otthon gyújt mécsest, gyertyát emlékükre. Írásunkban két evangélikus lelkészt, gyakorló lelkigondozót kérdeztünk meg a témáról. Ribár János nyugalmazott esperes, tanatológus évtizedek óta kutatója és előadója a tudományterületnek, számos ilyen tárgyú tanulmánya, cikke jelent meg egyházi és világi fórumokon. Börönte Márta lelkésznő pedig Veled vagyok, fogom a kezed – Csendes percek gyászolóknak című kötetében és a hozzá CD-n mellékelt hangzó anyagban nyújt vigaszt.

Meghalt Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező

Budapest – Elhunyt szerdán Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után – tájékoztatta családja az MTI-t. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt 89 éves korában érte a halál.

Elhunyt Tóth-Szöllős Mihály

Budapest – „Szomorúan értesítem Önöket, hogy édesapánk, Tóth-Szöllős Mihály evangélikus esperes, a Sajtóosztály volt vezetője 94 éves korában 2019. május 15-én csendesen elhunyt” – tudta meg szerkesztőségünk Tóth-Szöllős Andrástól. A temetésről később intézkednek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyász csatornájára