gyász

A pandémia a gyász új formáit hozta

Köln – „A pandémia idején a halál a gyász új formáit hozta el" – véli Petra Bahr püspökasszony és etikai szakértő. A gyászhoz olyan helyszínek is tartoznak, melyek a korlátozások miatt zárva tartanak: „Nehezen tanuljuk, hogy adott esetben digitálisan tudunk vagy kell valakitől elbúcsúznunk.”

Konok Tamás búcsúztatására a Farkasréti temetőben került sor – KÉPGALÉRIA!

Budapest – Fabiny Tamás evangélikus püspök prédikált Konok Tamás temetésén a Farkasréti temetőben, 2020. december 12-én. Ahogyan arról honlapunkon is beszámoltunk, a Kossuth-díjas festő- és szobrászművész, a nemzet művésze életének 91. évében, november 20-án hunyt el.

Személyes emlékeim egy hűséges Munkatársról, Szemerei Zoltánról

Budapest – Aki közelebbről ismerte Szemerei Zoltánt, tudja, hogy 2020. december 3-án elhunyt testvérünk a leghatározottabban tiltakozna az ellen, hogy méltassuk őt. Így most először csak azt a rövid laudációt idézzük föl, amit „el kellett viselnie” az orosházi egyházkerületi missziói napon, 2014. május 31-én, amikor átvette a Prónay Sándor emlékplakettet.

Elhunyt Konok Tamás festőművész

Budapest – 2020. november 20-án, péntek hajnalban meghalt Konok Tamás Kossuth- és Prima Primissima díjas festőművész, a Nemzet Művésze – jelentette be a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia közleményében.

Elhunyt dr. Vitális György

Budapest – Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Vitális György vasokleveles geológus, a földtudományok kandidátusa – a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium volt tanára – életének 92. évében, 2020. november 4-én elhunyt. Búcsúztatás várhatóan csak jövő tavasszal lesz majd, a fasori templomban.

Elhunyt dr. Hafenscher Károlyné Balogh Veronika – Friss információk a temetésről

Budapest – Szomorú szívvel tudatjuk, hogy dr. Hafenscher Károlyné Balogh Veronika 2020. október 17-én, életének 91. évében befejezte földi pályafutását. Szerettünk hamvai felett az örök élet evangéliuma hangzik 2020. november 12-én, csütörtökön 14 órakor a Deák téri evangélikus templomban, ahol évtizedeken át sokféle aktív szolgálatban a gyülekezet hűséges papnéja volt.

Jaj de víg ez a ravatal! – Istennek van humora

Mindenszentekhez és halottak napjához közeledve rendszerint megtelnek látogatókkal a temetők. Időről időre megszólalnak a harangok, virágot viszünk, mécsest gyújtunk, emlékezünk. Cikkünk a gyász feketeségében alkalmanként felvillanó derűs színfoltokról emlékezik meg.

Elhunyt Szabó Bertalan Péter lelkész

Budapest – Megrendült szívvel adjuk hírül, hogy Szabó Bertalan Péter lelkész 2020. október 19-én, hétfőn, 39 éves korában tragikus körülmények között elhunyt.

Gyászolnak a lengyelországi evangélikusok

Varsó – Frissen érkezett a hír, hogy a Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház két szolgatársát is elvesztette a napokban a COVID–19 járvány következtében.

Elhunyt Pathó Gyula tiszaföldvári evangélikus lelkész

Tiszaföldvár – 2020. szeptember 25-én elhunyt Pathó Gyula tiszaföldvári evangélikus lelkész. Nyugodjék békében, legyen áldott emléke!

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyász csatornájára