tábor

KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Fancsal – A Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség idén is megtartotta gyerekhetét. Augusztus 3. és 9. között ismét vidám gyerekektől volt hangos a parókia udvara. Istennek adunk hálát, hogy az eredetileg júniusra tervezett, majd a vírus miatt lemondott gyerekhetet végül egy későbbi időpontban mégis megtarthattuk.

Fiatalok és közösség – Képriport a nyíregyházi klubokról

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség a múlt hét folyamán tartotta az érpataki és a vargabokori 5 Napos Klubokat, ahol az Úr Jézussal való barátságról beszéltek a gyerekeknek bibliai történeteken, énekeken és aranymondásokon keresztül.

Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

„Legyen bennetek Isten szeretete, a haza tisztelete, az embertárs megbecsülése. Nem megszokott a kitartás, az elköteleződés, de Isten hűségére számíthatunk. Az utóbbi időben a személyes találkozást kerülni kellett. A személyes kapcsolatok nélkül nincs élő közösség. Ameddig van lehetőségünk találkozni, tegyük meg! Mindez ideig megsegített minket az Úr!” – vallja Óvári Péter evangélikus lelkész, aki beszámolót küldött szerkesztőségünknek a péteri gyülekezet cserkészeinek táboráról.

„Uram, jó nekünk itt lenni!” – Lezárult a 163. nyári kántorképző tanfolyam Fóton

Fót – Vannak dolgok, amelyek örökké meghatározóak az ember életében, identitást adnak és kísérnek bennünket az úton. Azt hiszem, mindazok nevében mondhatom, akik már jártak ott, hogy a fóti Kántorképző Intézet egy ilyen hely. Örök bástya, biztos tájékozódási pont, az orgona- és énekszó hazája ez a csoda-hely.

Koronavírus miatt szakítottak félbe egy konfirmandus tábort Finnországban

Helsinki – Az egyik lohjai konfirmandus tábort meg kellett szakítani, mivel az egyik résztvevőnél bebizonyosodott a koronavírus gyanúja. 37 főnek kellett emiatt karanténba vonulnia.

Először tartottak négynapos tábort a kiskunhalasi gyülekezetben

Kiskunhalas – Istennek adnak hálát a kiskunhalasi gyülekezet tagjai azért, hogy négynapos tábort tarthattak a gyülekezetben. A Mátrába szerettek volna menni, de az nem sikerült, de így volt jó, mert otthon sokkal többen voltak és nagyon áldásos négy napban volt részük. A 4. nap a Mecsekben kirándultak, sok szép élményben, értékes programban volt része a mintegy 30 főnek: gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek. – Honti Irén lelkésznő személyes beszámolóját olvashatják.

Kishuszárok lepték el az oszkói hegyhátat

Oszkó – A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület országos szinten is egyedülálló tábort szervezett azoknak a gyerekeknek, akik már most megszállottjai a magyar katonai, ezen belül is a huszár hagyományoknak.

Kenus táborban az evangélikus iskola diákjai

Szombathely – Boba – Először vehettek részt a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola bobai tagintézményének tanulói, a Döbrentei Gábor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola diákjai kenus táborban, méghozzá Kimle – Novákpusztán. + HANGANYAG!

Apró tábort tartottak Salgótarjánban

Salgótarján – Hosszú idő után újra gyermektábort szerveztek a salgótarjáni evangélikus gyülekezetben. 2020. július 20-24. között minden nap 9-től 16 óráig tartott az alkalom, ahová nemcsak Salgótarjánból, hanem a környékbeli falvakból is érkeztek gyermekek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tábor csatornájára