Sopron

A hite viszi az igazgatói székbe

Sopron – Erre a hívásra csak igent lehetett mondani – vallja a Hunyadi-iskola leendő igazgatója. Raffai Balázs nyitott, elfogadó, jó embereket szeretne nevelni.

A Líceum a csillagokban... – Győztek az ifjú csillagászok

Sopron – A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium csapata nyerte a Kulin György Csillagászati Diákvetélkedő országos döntőjét! Demeter Emma, Szabó Máté és Szegedi Dóra, 7. A osztályos licisták – Sideral csapatként - neveztek a háromfordulós, majd június 20-án tatabányai döntővel zárt Kulin György Csillagászati Diákvetélkedőre.

A tanárok nem akarták túlterhelni a diákokat és nem a szülő tudását nézték

Sopron – Lezárult a tanév, megvannak az év végi osztályzatok. A digitális tananyagot virtuális formában ellenőrizték a pedagógusok, a jegyeket pedig elsősorban a gyerekek erőfeszítése és szorgalma alapján osztották.

Mit jelent számomra az istentisztelet?

Sopron – „Az istentiszteleten van egy szűk óra, amikor az ember otthon van. Otthon van magával, békességben a világgal. Nincs semmi és senki más, csak Isten és én” – vallja a Soproni Evangélikus Egyházközség tagja, Stinner Dávid.

Az iskola a cselekvő szeretet közösségi helye

Sopron – A soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola nyugdíjba vonuló igazgatója, Rajnai Károly szerint az iskola a cselekvő szeretet közösségi helye.

Szerelmük a latin

Sopron – Harmadik helyezést ért el a Líceum csapata az ország legrangosabb görög-római műveltségi vetélkedőjén, a Pécsi Tudományegyetem által szervezett Hyperión versenyen. Halmai Rozália Julianna, Lankovics Lilla, Mayer Bertalan és Domonkos Petra Jakabné Csizmazia Eszter latin szakkörén készültek fel a megmérettetésre a tanárnő segítségével.

A Líceumba költők is járnak – Márkus Boróka a Kárpát-medence ezüstérmes diákköltője

Sopron – Második helyen végzett a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium kilencedik évfolyamos diákja, Márkus Boróka a 26. Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázaton. Boróka verseit szavalták már színészek és felnőtt költők is.

„A kényszerű szétszakítottság idején is Isten áldásának közvetítői lehetünk”

Sopron – 2020. március 15-én, vasárnap Sopronban az istentisztek egy részét még megtartották, de már nem mindegyiket. Ennek megfelelően az első videófelvételt már aznap délelőtt közzétették a lelkészek, akik a gyülekezeti kötődésben nagy jelentőséget tulajdonítanak a folyamatosságnak, fontosnak tartják, hogy az ne csak alkalomszerű legyen, ezért minden egyes napra készítenek azóta is videófelvételeket. Tapasztalataikról kérdeztük őket.

Otthon is edzésben – Nem állíthatja meg a sportolókat sem a rendkívüli helyzet

Sopron – Nincs iskola, nincs csapattevékenység, de a szigorú szabályok betartásával is lehet edzéseket tartani. A Líceum sportolóit sem állítja meg a járványveszély miatt elrendelt szobafogság. Nehéz helyzet elé állította az egyesületeket, sportiskolákat a járvány, de a soproni akadémiák megoldották a rendkívüli helyzetet. Az edzések nem álltak le, csak átalakultak. A Líceum néhány sportolóját kérdeztük, náluk hogyan működnek a tréningek.

Tóth Zoltán lázasan is helyt állt a német nemzetségi versenyen – Második hely az OKTV-n

Sopron – Tóth Zoltán, a Líceum 12. C osztályos tanulója második helyezést ért el az OKTV döntőn német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból. Lázas volt aznap, de így is helyt állt a versenyen...

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára