Sopron

A líceumnak is van már centenáriumi zászlója

Sopron és egész Magyarország ünnepli idén az 1921. december 14. és 16. közötti népszavazás 100. évfordulóját, amelyen a város és környékének lakossága azt döntötte el, hogy területük Magyarországhoz vagy Ausztriához tartozzon-e. Sopron történelmi hűségére emlékezve a közintézmények centenáriumi zászlót kapnak az önkormányzattól. A Líceumba egy volt tanítvány hozta az ünnepi lobogót.

„Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat”

Május 7-én ünnepeljük a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium névadója és egyik leghíresebb diákja születésének 245. évfordulóját.

Tervezhetik a templomfelújítást Sopronban

Hetvenmillió forintos támogatást nyújt a magyar kormány a soproni evangélikus templom teljes körű felújításának előkészítésére – jelentette be Soltész Miklós május 5-én a helyszínen.

Eszter álma a Kazinczy-érem

Sopron – Tavaly is bejutott a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjébe, de a nagy lehetőségtől akkor megfosztotta a járvány. De Bor Eszter idén is megnyerte a megyei fordulót, úgyhogy célegyenesbe fordult az aranyéremért.

Megnyerték! – A Berzsenyis Betyárok a legjobbak!

Sopron – Az ország legjobbja lett a Berzsenyis Betyárok csapata a Kreatív Történelem elnevezésű tanulmányi versenyen! Barlai Zsófia tanárnői tanítványai; Varga Petra, Németh Boglárka, Bokori Zsófia és Oláh Rebeka Lídia hatalmas tapsot érdemelnek.

Az okos gazdálkodást nem lehet elég korán kezdeni – Pénz7 a Líceumban

Sopron – Évek óta részt vesz a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium is a Pénz7 elnevezésű programban, ami a diákok pénzügyi tudatosságát segíti.

Rajzversenyt nyert íjászbajnok, akit érdekel a robotika

Sopron – Magyar Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 7. A osztályos diákja imád versenyezni ꟷ s milyen jó, hogy vállalja a kihívásokat! Első lett a megyei rajzversenyen, egy év alatt három bajnoki érmet szerzett íjászatban, miközben alig várja, hogy a robotika szakkörösökkel is megmérettethesse magát.

Lélekmozgató a Líceum tornatermében

Sopron – Érzékenyítő programon vehetett részt a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium három osztálya, a diákoknak három parasportoló mutatta meg azt, hogy az akaraterő le tudja győzni a legnagyobb nehézségeket is.

Országos első helyet szerzett egy evangélikus iskola diákja a rangos egyetemi versenyen

Sopron – Horváth Eszter, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum), Gimnázium és Kollégium 10.C osztályos tanulója és két csapattársa nyerték a Budapesti Gazdasági Egyetem turisztikai és közgazdasági országos versenyét, a BeKVIKer-t.

A licista Horváth Boldizsár különdíjat érdemelt a Bolyai pályázaton

Sopron – Lezárult az Emmi Köznevelésért Felelős Államtitkársága által 2020-ban kiírt X. Ifjúsági Bolyai Pályázat, melyen dr. Zsuppán Sándor tanítványa, Horváth Boldizsár különdíjat érdemelt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára