Illisz L. László

Nem volt fegyverük, csak igazuk

Budapest – Két és fél évtizeddel ezelőtti, mára történelemmé nemesült eseményeket idézett fel a Budavári Evangélikus Szabadegyetem legutóbbi alkalmán Kónya Imre. A jogász, politikus a rendszerváltozást közvetlenül megelőző időszakban tevékenykedett a Független Jogászfórumban, részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában, majd az első szabadon választott országgyűlésben a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetőjeként, Antall József kormányfő halálát követően pedig a Boross-kormány belügyminisztereként szolgált. Előadásában megelevenedtek az egykori történések, és a hallgatóság bepillantást nyerhetett a politika kulisszái mögé is.

Evangélikus megszólalók is voltak a Savaria Nemzetközi Filmszemlén – VIDEÓK!

Szombathely – 2018. május 23. és 25. között volt az V. Savaria Nemzetközi Filmszemle Szombathelyen. A hozzá kapcsolódó konferencia témája a film mint közösségformáló eszköz volt. Gáncs Péter evangélikus püspök, valamint Illisz László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója az evangélikus egyház tapasztalatairól beszéltek a tömegkommunikációs eszközök használatában.

Az igazság szabaddá tesz

„Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult: »Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.«” (Jn 8,31–32)

Próféta a saját hazájában? – Beszélgetés Bereményi Gézával

Budapest – A Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete és a MOMkult közös szervezésében került sor a Próféta a saját hazájában? című sorozat évadnyitó alkalmára, ahol Bereményi Géza volt Fabiny Tamás evangélikus püspök és Illisz L. László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatójának beszélgetőpartnere.

Zene és tánc a püspöki hivatalban

Budapest – Csodálatos kalotaszegi táncbemutatóval kezdődött a Próféta a saját hazájában? című, Budapest XII. kerületének díszpolgárait bemutató beszélgetéssorozat 2016. május 17-i alkalma a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének székházában.

Túl kell lépnünk az „egyházi kiskerten” – Interjú Illisz L. Lászlóval, az EISZ vezetőjével

Budapest – Integrált szerkesztőségi rendszerben működik egyházunk médiamunkája 2015 tavaszától. A szervezet létrejöttét hosszas előkészítő folyamat előzte meg. Miért volt szükség az Evangélikus Információs Szolgálat (EISZ) létrejöttére, milyen jövőbeli tervek vannak, kik az új munkatársi gárda tagjai? Ilyen és hasonló kérdésekről beszélgettünk Illisz L. Lászlóval, aki szeptember óta irányítja az integrált szerkesztőség munkáját.

Eredményes misszió vagy lassú agónia – Felügyelői vita az áhított rendről

Révfülöp – Egyházunk missziói tevékenységét és az azért felelős intézményrendszerünket érintő erőteljes, érvekkel alátámasztott bírálatot fogalmaztak meg a gyülekezeti felügyelők konferenciájának küldöttei és a zsinati elnökök. Az egyház működésére vonatkozóan Prőhle Gergely országos felügyelő kijelentette: 25 évvel a rendszerváltás után bátran növelni lehetne a püspökök jogkörét, mert a jelenlegi, a vezetői cselekvőképességet jelentősen korlátozó működési modell is akadályozza az eredményes munkát.
Feliratkozás RSS - Illisz L. László csatornájára