istentisztelet

Fabiny Tamás: A megfeszített Jézus nem távolról nézi az emberek szenvedését

A megfeszített Jézus nem távolról nézi az emberek szenvedését, hanem jelen van benne – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap.

Elkészítették videó formájában a passiói istentisztelet énekeit

Fót – A passióolvasás énekverses rendjének énekeit (Evangélikus Énekeskönyv, K rend) kisfilmeken tették elérhetővé az Evangélikus Kántorképző Intézet munkatársai.

Evangélikus istentiszteletet közvetített a közmédia a Budavárból

Budapest – 2021. március 14-től minden vasárnap 9 órától protestáns istentiszteletet közvetít a Duna Televízió. Március 14-én 9 órától evangélikus istentiszteletet láthattak a Bécsi kapu térről. Igét hirdetett Fabiny Tamás püspök.

Minden vasárnap lesz protestáns és katolikus istentisztelet a Duna Televízióban

Budapest – 2021. március 14-től minden vasárnap 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig katolikus misét közvetít a Duna Televízió. A rádiós istentiszteletek a szokott rendben 10.04-től 11 óráig lesznek a Kossuth rádióban.

Szigorodtak a gyülekezés szabályai Finnországban

Helsinki – A múlt héten életbe lépett állami szabályozások a korábbi tíz főről hat főre csökkentették az összegyülekezők számát a különösen veszélyeztetett, nagyobb fertőzésszámokat mutató területeken.

Ifjúsági zenés istentiszteletet tartottak a Budavárban a házasság hete zárásaként

Budapest – 2021. február 14-én, Ötvened vasárnapján rendhagyó istentiszteletet tartottak a házasság hete zárásaként a Budavárban. Igét hirdetett Bencéné Szabó Márta lelkésznő. Az alkalmon közreműködött Szuhai Mónika (ének), Elek Norbert (zongora), Táborszky Bence (trombita), Hegyi András (gitár), Bence Imre (gitár), Lackner Orsolya (ukulele). Péter Barnabás (cajon). A hangosítást pedig Takács László, a gyülekezet saját hangrendszerével végezte.

A kistarcsai kórházban is megtartották a betegek világnapját

Kistarcsa – Különleges ünneppé alakult a betegek világnapja a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban: Covid-járvány idején ökumenikus szolgálattal hirdették a szolgálattevők Jézus Krisztust a betegek és ápolóik között. Az immár 29. alkalommal megélt világnap ugyan római katolikus kezdeményezéssel indult el 1992-ben (II. János Pál pápa rendelte el a Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapján ünneplését), az üzenetében mégis egyetemes keresztyéni értékeket képvisel. A testileg-lelkileg megterhelt beteg embert segíti terheinek elhordozásában, Isten kegyelmének, ajándékainak hirdetésével.

Újra tartanak istentiszteleteket a beledi evangélikus templomban

Beled – Ihász Beatrix esperes a Rábaközi Televízió megkeresésére elmondta, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések megtartásával újra tartanak istentiszteleteket a beledi evangélikus templomban. A 2020. tavaszán készített védekezési szabályzatot pontról-pontra átnézve és átdolgozva aktualizálták azt a mostani időszakra.

Befejeződött a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom felújítása – Hálát adott a gyülekezet

Nyíregyháza – Mint ahogy azt már a közelmúltban is megírtuk, a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom belső felújítási munkálatai befejeződtek – a kormány 650 millió forinttal támogatta a beruházást –, az épület most már régi pompájában ragyog. Hosszú zárás után, 2021. január 31-én 10 órakor megnyitották a hívek előtt is, hálaadó istentiszteletet tartottak benne.

Online misszió – Avagy hogyan készülnek a igehirdetések felvételei?

Albertirsa – Az elmúlt év több szempont is rendhagyó volt az egyházak életében. A gyülekezetekben át kellett állni az online istentiszteletek közvetítésére, rögzítésére és közzétételére. Csadó Balázs irsai evangélikus lelkész egy videófilmben bemutatta, mivel is jár hétről-hétre ez.

Oldalak

Feliratkozás RSS - istentisztelet csatornájára