Credo magazin

Honlapunkon az új Credo folyóiratot ajánljuk!

Budapest – A Credo 2020/2. száma elsősorban a „Trianon 100” emlékévhez kapcsolódik. A folyóirat nem versenyezhet a történelmi szakfolyóiratokkal, de nem is feladata, ezért elsősorban evangélikus és személyes vonatkozású történetekkel, illetve a határon túl rekedt magyar és/vagy evangélikus kultúra teljesítményeivel foglalkozik.

Hittel a gyógyulásért – „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!” (Mk 9,24)

A 2020-as év vezérigéje mintegy százegynehány nappal az évkezdés után egészen újszerű és megrázó olvasatot kínál. A beteg gyermekéért aggódó apa vallomása úgy cseng a fülünkben, hogy közben egy fél világ aggodalma vegyül a koronavírus-­pandémia bennünket is elérő hullámaiba. A húsvétra hangoló, szent negyven nap szokásos motívumai helyett egy minden­kit érintő karanténszituáció és a vele együtt kibontakozó „karanténlelkiség” vette kezdetét.

Kalitka-zsoltár – Kertész Eszter versei

A Credo magazin 2020. 1–2. számában Kertész Eszter verseit jelentette meg. Ezeket adjuk közre mi is.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában, 144 oldalas terjedelemmel jelent meg a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as összevont száma. Az alábbiakban a tartalmából tallóztunk.

MEGJELENT a Credo - evangélikus folyóirat 2015/4-es száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo magazin 201564. száma.

Először rendezték meg a „Folyóiratok Éjszakája” elnevezésű programot – Egyházi kötődésű lapokat is kínáltak!

Budapest – A Múzeumok Éjszakája című impozáns és intenzív kulturális program keretében került sor – idén első ízben – a „Folyóiratok Éjszakája” elnevezésű, nagy érdeklődést, látogatottságot és részvételt élvező programra, 2015. június 20-án 14 órától hajnali 2 óráig az Iparművészeti Múzeumban.
Feliratkozás RSS - Credo magazin csatornájára