újságíró

Lépjünk a félelemből a szabadság kultúrájába!

Budapest – Mit jelent a félelem, és miért kezeljük tabuként? Hogyan manipulál minket a média, és mi kéne ahhoz, hogy párbeszédet tudjunk folytatni egymással? Mennyire akarjuk magunkat megismerni, és mennyire élünk a komfortzónánkon belül? Ilyen és hasonló kérdésekről beszélgettünk a több mint húsz országból tudósító riporterrel, a Félj bátran című, nagy sikerű könyv szerzőjével, a Prima Primissima díjas Al Ghaoui Hesnával.

Beszélgetés újságírókkal a reformációi jubileumi évről

Budapest – Háttérbeszélgetésre hívta hivatalába a világi újságírókat dr. Fabiny Tamás, az Északi Egyházkerület püspöke 2016. szeptember 30-án, pénteken délután. A médiáért is felelős egyházvezető azért választotta ezt a napot a találkozóra, mert október 1-jével megkezdődik az immár hagyományos „Október, a reformáció hónapja” elnevezésű, a MEÖT által szervezett rendezvénysorozat, valamint a reformáció kezdetének 500 éves jubileumára emlékező év, és 2017 programja is összeállt.

Kozma Andor, a mértéktartó forradalmár

A tavaly áprilisi emléktábla-állítás után, amelyről az Evangélikus Élet is beszámolt, újabb lépés történt a méltatlanul elfeledett Kozma Andor költő, író, újságíró, akadémikus, parlamenti képviselő (1861—1933) rehabilitációja felé: a Napkút Kiadó gondozásában idén májusban megjelent a szerző válogatott verseinek és prózai írásainak kötete. A bemutatót május 21-én tartották az Andrássy úti Írók Boltjában.

Újságírók a családokért – Átadták a Családbarát Médiáért díjat

Budapest – Tizedik alkalommal adták át a Családbarát Médiáért díjat. Az elismeréseket 2016. január 21-én, a Várkert Bazárban vehették át az arra érdemesnek talált újságírók, szerkesztők.

Ars Sacra: Szakralitás és irodalom – Beszélgetés Gülch Csaba költővel

Győr – Mit jelent a szakrális irodalom? Milyen irányba mozdul a kortárs líra? Lehet-e őszintén verset írni? Gülch Csaba költőt, újságírót a kortárs magyar líráról, az irodalomban rejlő szakralitásról kérdeztük. Szöveg: Galambos Ádám; fotó: Stoller László

Újságíró gyakornokot keres az evangelikus.hu!

Szerkesztőségünk szívesen együtt dolgozna egy jól terhelhető gyakornokkal, aki rendelkezik alapismeretekkel az újságírás és a teológia területén. Kommunikáció szakra, újságíróiskolába vagy teológiára járó egyén jelentkezését várjuk, akinek szüksége lenne gyakorlatra, referenciára további tanulmányaihoz, munkájához.
Feliratkozás RSS - újságíró csatornájára