Mandák kórus

Énekes bizonyságtevők évtizedei

„Régóta tervezzük, talán most valóra válik. Szeretnénk megszervezni az állandó Mandák kórust, azaz a fóti kántorképzősök kórusát. Ebbe szeretnénk meghívni Téged is! Az állandóság azt jelentené, hogy egy évben 3-4 hétvégét együtt töltenénk, akkor próbálnánk, s alkalomadtán szolgálnánk is.” Ezzel a meghívólevéllel kezdődött harminc éve a Mandák kórus története. Az önkéntes szolgálatot végző énekegyüttesről Kertész Péter és dr. Kretz István karvezetővel, valamint Bence Gábor egyházzenésszel, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet igazgatójával beszélgettünk a kerek évforduló alkalmából.

Az advent igazi öröme

Budapest – Örömünnep volt a szívemben, amikor december 8-án a szeretett Mandák Kórusunkkal két adventi szolgálaton kórusmuzsikát ajándékozhattunk meghívóinknak, a piliscsabai és az angyalföldi evangélikus gyülekezeteknek.

Hogyan válhat egy külvárosi kis templom egyházzenei koncertélmény helyszínévé?

Budapest – Pestújhely – Egy hangzást szeretnék átadni. Egy hangzó képeslapot küldeni a pestújhelyi templomból 2018 húsvétján, mert túl kicsi a templom, hogy elnyelje a hangokat, amelyek elhangzottak benne. Szélesebb hallgatóságnak is jó lenne meghallani a tisztaságát.

A Mandák Kórus Facebook oldalát ajánljuk

Budapest – „A Mandák Kórus az evangélikus egyház szerves részeként végzi szolgálatát immár 27 éve. A kántorképző intézet falai között készülünk az ország bármely pontján szolgálatunkat elfogadó alkalmainkra” – írta szerkesztőségünknek Bujtár Ottó.

Az egyház(zene) szolgálatában – 25 éves a Mandák kórus

Budapest – 2014. december 30-án a zuglói evangélikus templomban tartotta jubileumi hangversenyét a huszonöt éves Mandák kórus.
Feliratkozás RSS - Mandák kórus csatornájára