Evangélikus Hittudományi Egyetem

Hidat építeni a nyomor és a gyülekezet között

Konferencia jellegű szemináriumi napot tartottak lelkész szakos hallgatók részvételével 2021. március 26-án az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Másoddiplomás lelkész szakos hallgatók és nappali szakos teológus-lelkész hallgatók együtt gondolkodtak a hátrányos helyzetűek között végzett missziói tevékenységek lehetőségéről, eredményeiről és dilemmáiról.

Mélyülő ismeretek szakmában és házasságban

Nem szokványos, hogy egy házaspár tagjai együtt ülnek iskolapadba. Mórotzné Kiss Györgyi és férje, Mórotz Zsolt tavaly óta hallgatói az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) Diakóniai Képzési Központjának. A 2020-ban elindított szupervizor-diakóniai mentor szakirányú képzésről beszélgettünk a bobai evangélikus házaspárral.

Sikeresen megvédte doktori értekezését Szűcs Kinga Beatrix

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa meghirdetésében került sor Szűcs Kinga Beatrix Növényi etika és teológia című doktori értekezésének nyilvános megvitatására, 2021. március 26-án. A doktori értekezést bíráló bizottság nyilvános ülése keretében Szűcs Kinga Beatrix, az egyetem Vallástudományi Tanszékének tanársegéd oktatója sikeresen megvédte doktori értekezését.

Teológuspassió járvány idején – Beszélgetés Bányai Tamással és Szikra Benedekkel

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a koronavírus-járvány miatt idén online formában tartja meg teológuspassióját. A formabontó animációsfilm-előadás premierjére nagypénteken kerül sor. A film szervezőivel, Bányai Tamás és Szikra Benedek teológus-lelkész szakos hallgatókkal az előkészület kihívásain kívül arról is beszélgettünk, hogy mi lesz a film érdekessége.

Digitális segítséget nyújtanak az evangélikus egyház munkatársainak

Budapest – Keresnénk egy könyvet vagy folyóiratot, de zárva van a könyvtár? Meg szeretnénk nézni egy tankönyv illusztrációját, de nincs meg az adott kötet? Erre a nehézségre ad könnyű elérési lehetőséget a teológia könyvtárának online adatbázisa! Tanításhoz és tanuláshoz, lelkészi szolgálathoz és hitoktatáshoz is díjmentes online adatbázis elérést kínál az evangélikus egyház munkatársai számára az Evangélikus Hittudományi Egyetem Könyvtára.

Idén is lesz teológus passió! – Már megtekinthető az előzetes

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a koronavírus-járvány miatt idén online formában, de megtartja a teológushallgatók közreműködésével készülő passió-előadást. A bemutatóra nagypénteken kerül sor, de az előzetes már most megtekinthető!

Segítőknek segít a Diakóniai Képzési Központ

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2020-ban az Evangélikus Hittudományi Egyetem szervezeti egységeként létrehozta a Diakóniai Képzési Központot. A központ képzéskínálatáról Molnár Enikővel, a képzések szervezőjével beszélgettünk.

Az atomenergia és a kiégett fűtőelem-hulladékok esete – virtuális kerekasztal

Budapest – Tíz évvel a fukusimai atomerőmű-baleset után a Joint Project – Nuclear Risk & Public Control című projekt keretében áttekintjük országaink (Csehország, Magyarország, Bulgária, Lengyelország) és az EU nukleáris helyzetét. Az Energiaklub két új tanulmányt is készít a témában: az egyik az atomenergia működési anomáliáit elemzi, a másik kifejezetten az atomenergia radioaktív hulladékaival foglalkozik.

Újabb doktori védésre kerül sor az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghív minden érdeklődőt Szűcs Kinga Beatrix Növényi etika és teológia című doktori értekezésének nyilvános megvitatására 2021. március 26-án, pénteken, 13.30 órakor az Evangélikus Hittudományi Egyetem (1141 – Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 10-es számú tantermébe.

Az egyetemes hitvallásokról tartottak szakmai beszélgetést

A Magyarországi Evangélikus Egyház hitvallási iratainak első, az egyetemes vagy ökumenikus hitvallásokról szóló kötete alapján beszélgettek hitvallásaink fontosságáról az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológia Tanszéke és a Luther Kiadó szervezésében megvalósuló online szakmai rendezvényen 2021. március 8-án.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Hittudományi Egyetem csatornájára