Vasi Evangélikus Egyházmegye

„De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget” – Vasi zenei tábor Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – A Vasi Evangélikus Egyházmegye zenei táborai sokak számára jelentenek feledhetetlen, meghatározó élményt. Akik az indulás óta, az elmúlt 26 évben részt vettek a táborban, azok talán kivétel nélkül boldogan emlékeznek vissza a zenéhez, Istenhez közelebb vezető őrimagyarósdi hetekre. Az idei évben is megerősödtünk abban, hogy a közös zenélés, az elfogadó közösség, az őszinte beszélgetések, az énekkari összhang, az áhítatok csendje olyan élményeket jelentenek, amelyekből egész évben tudunk táplálkozni.

Felelősségvállalás egymás iránt – Hálaadó nap a Vasi Skanzenben

Hetedik alkalommal rendezték meg a Gusztáv Adolf vasi hálaadó napot június első vasárnapján. Közel ezren gyűltek össze Szombathelyen, a Vasi Skanzenben a szép, napsütéses időben a Vasi Egyházmegye gyülekezeteiből. Az ünnepi istentiszteleten Rostáné Piri Magda, az egyházmegye esperese szolgált igehirdetéssel. Vele beszélgettünk a találkozó céljáról.

Pályázat lelkészi állásra

Répcelak – A Répcelak–Csánigi Evangélikus Egyházközség pályázatot ír ki megüresedett lelkészi állásának betöltésére.

Beiktatták a vasi egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Boba – 2018. június 24-én úrvacsorai istentisztelet keretében zajlott le a harmadik ciklusát kezdő Rostáné Piri Magda esperes és a másodszor hivatalba lépő Mórotz Zsolt egyházmegyei felügyelő ünnepélyes beiktatása a bobai evangélikus templomban.

Harmóniában – Zenei tábort tartottak a vasi egyházmegyében

Őrimagyarósd – A most múló nyárból sem maradhatott ki a Vasi Evangélikus Egyházmegye zenei tábora Őrimagyarósdon. 23. alkalommal, újraindulása óta ötödször találkozhattak és zenéltek együtt tehetséges fiatalok, idén augusztus 6-tól 13-ig az őrimagyarósdi Életfa Evangélikus Ifjúsági Táborban.

A komfortzónán túl – Zenei tábort tartottak Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – 2015. augusztus 9. és 16. között szervezték meg a Vasi Evangélikus Egyházmegye által támogatott 22. zenei tábort a megszokott helyszínen, Őrimagyarósdon. A nyár egyik legforróbb hetében jutott idő (ha kevés is) strandolásra, vetélkedőre, közös játékokra, mégis a főszerep a zenéé volt. Személyes beszámoló.

Testvérkapcsolati megállapodást írt alá a büki és a finn kangasniemi-i gyülekezet

Bük – Pünkösd vasárnapján került sor a Büki Evangélikus Egyházközség és a finnországi Kangasniemi gyülekezete közötti testvérgyülekezeti megállapodás aláírására. A két gyülekezet között már 2008 óta erősödik a kapcsolat, azóta több alkalommal került sor ismerkedő látogatásokra.

Evangélikus zenei tábort tartottak a Vasi Egyházmegyében

Őrimagyarósd – Augusztus elején egy hetet tölthettek el fiatalok a Vasi Evangélikus Egyházmegye által szervezett zenei táborban, amelynek képes összefoglalóját az alábbiakban tekinthetik meg.
Feliratkozás RSS - Vasi Evangélikus Egyházmegye csatornájára