Nagy Tamás

Mai hitvallások: Nagy Tamásra emlékeztek

Budapest – 69 éves korában 2020. július 2-án hunyt el Nagy Tamás építész, a rendszerváltozás utáni magyar építészet jelentős alakja, számos templom és középület tervezője. A Mai hitvallások 2020. október 18-i adásában rá emlékeztek.

Boldogok, akik nem látnak, és hisznek – Fabiny Tamás püspök prédikációja Nagy Tamás építész temetésén

Budapest – 2020. július 19-én Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban nagy részvéttel búcsúztatták a 69 évesen elhunyt Ybl-díjas építészt, Nagy Tamást, számos evangélikus templom tervezőjét. A csatolt hangfájlon meghallgatható a gyászistentisztelet felvétele.

Nagy Tamás építészre emlékezve – Roncz Béla gondolatai

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános iskola és Kollégium címzetes igazgatója, dr. Roncz Béla osztotta meg gondolatait a nemrégiben elhunyt Nagy Tamás építészről.

Kyrie eleison! – Uram, irgalmazz! – Nagy Tamásra emlékezve

A Kossuth Rádió Napi ima sorozatában a mai napon Nagy Tamás építészről emlékezett meg Fabiny Tamás elnök-püspök. Az alábbiakban az ő gondolatait olvashatják.

Nagy Tamás búcsúztatása

Nagy Tamás építész búcsúztatása 2020. július 19-én (vasárnap) 17 órától lesz Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.

Fájó szívvel emlékezve Nagy Tamás építészre

Életének 69. évében elhunyt Nagy Tamás Ybl építészeti díjas, Prima díjas építész, a MOME volt tanszékvezetője, egyetemi tanára, a kortárs építészet egyik legkimagaslóbb alkotó egyénisége és gondolkodója, számos középület és templom tervezője. Benczúr László Ybl díjas építész, az Északi Evangélikus Egyházkerület tiszteletbeli felügyelője az alábbi gondolatokkal emlékezik az építészre, barátra.

Aki szeretetét és tehetségét épületekben adta át

„Nagy Tamás templomai erődtemplomként vagy éppen világítótoronyként – dacolva az idővel –, tovább állnak és hirdetik Isten dicsőségét.” 2020. július 2-án elhunyt Nagy Tamás építészre Stermeczki András evangélikus lelkész emlékszik.

Elhunyt Nagy Tamás építész

Életének 69. évében elhunyt Nagy Tamás Ybl építészeti díjas, Prima díjas építész, a MOME volt tanszékvezetője, egyetemi tanára, a kortárs építészet egyik legkimagaslóbb alkotó egyénisége és gondolkodója, számos középület és templom tervezője.

Munkák és inspirációk – Megjelent Nagy Tamás építész könyve

Budapest – 2017. június 9-én a FUGA Építészeti Központban mutatták be Nagy Tamás építész Munkák és Inspirációk című könyvét, amelyet az alkalmon U. Nagy Gábor építész mutatott be. Az alábbiakban a könyv bevezető szövegét adjukközre, mely tömören összefoglalja a kötet tartalmát.

Kőből, fából házat, igéből várat – Nagy Tamás építész előadása a Budavári Evangélikus Szabadegyetemen

Budapest – A járókelők, a lakók, a használók többnyire csak a kész művel találkoznak, és csak keveseknek adatik meg az, hogy belepillanthassanak az alkotás folyamatába – belelapozhassanak az építész vázlatfüzetébe. Ilyen rendkívüli alkalomnak lehettek részesei a Budavári Evangélikus Szabadegyetem legutóbbi alkalmának résztvevői, akik Nagy Tamás építész, evangélikus testvérünk előadását hallgathatták meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagy Tamás csatornájára