25

25 éves a Luther-kollégium

Nyíregyháza – A nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium 2017. november 23-án ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A megemlékezést a kollégium gyülekezeti termében tartották.

25 éve indult újra a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium újraindulásának huszonötödik jubileumát ünnepelték 2017. november 18-án, szombaton reggeltől egészen estig, mostani és régi diákok és tanárok a budapesti belváros szívében található intézményben.

Alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a Magyar Posta az Ökumenikus Segélyszervezet fennállásának 25 éves jubileumát

Budapest – A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Ökumenikus Segélyszervezet alapításának 25. évfordulóját. A filatéliai különlegesség május 17-től kapható a készlet függvényében az első napi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Hálaadás, emlékezés, örömünnep – Jubileumi ünnepséget tartott a KIE

Budapest – A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) székházában (ma Ódry színpad) kezdődött 2016. április 8-án az az ünnepségsorozat, melynek során a résztvevők az egyesület megalakulására, létére és 25 évvel ezelőtti újjászületésére emlékeztek. A gazdag rendezvénysorozat anyagát adjuk most közre.

Fasor 25: Nagyszabású ünnepséggel emlékeztek az újraindulásra – Beszámoló VIDEÓKKAL!

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium újraindításának 25. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepi istentiszteletet tartottak 2014. szeptember elsején a Budapest-Fasori evangélikus templomban.

WEÖRES 100 és 25 – Petőcz András: Az éjszaka csodái

WEÖRES 25 – A Weöres Sándor 100 emlékév zárásaként is tekinthetünk 2014. január 22-re, hiszen ez a nap nemcsak a magyar kultúra napja, hanem Weöres Sándor halálának huszonötödik évfordulója is. A Credo – evangélikus folyóirat 2013/4-es tematikus száma Weöres Sándor életművével, szellemiségével foglalkozik. Kortárs írók, teológusok, irodalomtörténészek és publicisták emlékeznek Weöresre és (újra)értelmezik a weöresi gondolatokat. A Credo jóvoltából Petőcz András, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett József Attila-díjas író, költő gondolatait tesszük közzé. Szöveg: Petőcz András; fotó: pim.hu, kísérőszöveg: Galambos Ádám, forrás: Credo; 2013/4
Feliratkozás RSS - 25 csatornájára