Nádasd

Kaposvárról Nádasdra

Kaposvár – Nádasd – Elbúcsúzott a Kaposvári Evangélikus Egyházközség fiatal segédlelkészétől, Rosta Izabellától, aki a Nádasdi Evangélikus Egyházközségben folytatja szolgálatát. Isten áldja életét! – KÉPRIPORT!

Hogyan legyünk jóban egymással? – Hittantábor és gyülekezeti nap Nádasdon

Nádasd – Hogyan legyünk jóban egymással? Töltsünk el időt társaságban. Ismerjük meg egymást és magunkat is! Segítés, dicséret, mosoly, jó szó. Adhatjuk és kaphatjuk, miközben tesszük a dolgunkat. Figyelünk egymásra, megtanulunk együtt élni. Tiszteljük és elfogadjuk a másik embert.

Milyen lett a nádasdi húsvéti fa?

Nádasd – Ahogyan arról honlapunkon beszámoltunk, húsvéti fát állítottak virágvasárnap a nádasdi templomkertben, arra kérve a gyülekezeti tagokat, hogy díszítsék azt fel, közösen, de a jelenlegi járványhelyzetben mégis egymástól függetlenül. Sok szép igevers, imádság, tojás került fel a fára. Most bemutatjuk, milyen lett végül a húsvéti fa.

Külön, de mégis együtt – Húsvéti tojásfát állítottak az evangélikusok Nádasdon

Nádasd – Húsvéti fát állítottak virágvasárnap a nádasdi templomkertben, arra kérve a gyülekezeti tagokat, hogy egy-egy tojással, imádságos levéllel, húsvéti dísszel, bibliai igével díszítsék azt fel, közösen, de a jelenlegi járványhelyzetben mégis egymástól függetlenül, ki amikor éppen arra jár. „Közben mindenki elmondhat egy imát szeretteiért, gyülekezetéért, önmagáért, a húsvéti örömhírért, szolgálattevőkért, akik ebben a nehéz helyzetben is a lakosság segítségére vannak” – írták a felhívásukban.

Kert készül a templom mellé Nádasdon

Impozáns kert épül a nádasdi evangélikus templomnál. Futónövények, virágok adnak majd árnyékot, és padokat is kihelyeznek. Az őszi becsengetésre elkészülhet a tér.

Gyülekezeti nap és táborzáró alkalom Nádasdon

Nádasd – Gyülekezeti napunk idén egyben a hittantábor záró alkalma is volt. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy szép számmal, megközelítőleg százötvenen voltunk együtt kicsik és nagyok.

NŐ az ESÉLY projekt Nádasdon

A megszokotthoz képest jóval korábban benépesült pénteken a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ udvara – majd épülete. Kicsi és még kisebb nádasdi babák kísérték el édesanyjukat egy ez idáig szokatlan programra.

Nem csak közösséget, lelket is épít segítőivel a modern nádasdi lelkész asszony

Nádasd – A Vaol.hu felkereste a nádasdi evangélikus lelkészt, Kőrösi Krisztinát, és a céljairól, korábbi sikerekről és nehézségekről kérdezte.

Emlékművet avattak a nádasdi evangélikusok

Nádasd – A reformáció 500. jubileumi évének állítottak emlékművet az evangélikus templom kertjében, 2017. október 28-án.

Reformációi emlékfát ültettek Nádasdon

Nádasd – A hittanos gyerekekkel és fiatalokkal együtt ültette el a reformáció jubileuma alkalmából a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület által a nádasdi gyülekezetnek ajándékozott emlékfát Szemerei János püspök és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő 2017. július 3-án.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nádasd csatornájára