tanévnyitó

Tanévnyitót tartottak a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség szervezésében

Miskolc – A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség 2020. szeptember 21-én a Miskolc Selyemrét Római Katolikus Plébánián évnyitó ökumenikus istentiszteletet tartott.

„Hűen végezni a rám bízott szolgálatot”

Tab – Endreffy Máté személyében új lelkésze van a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközségnek. Még ismerkedik a gyülekezetekkel, de nagy kihívásnak tekinti a szolgálatot és sok terve van a fiatalokkal, így nem véletlen, hogy 2020. szeptember 20-án, a tanévnyitó istentiszteleten övék volt a főszerep.

Tanévnyitó istentisztelet volt Sárváron

Sárvár – 2020. szeptember 13-án, vasárnap délután 14 órakor tartotta a Sárvári Evangélikus Egyházközség tanévnyitó istentiszteletét. A járványügyi helyzetre való tekintettel nem a délelőtti fő istentiszteletre, hanem külön, a gyermekeknek szóló alkalomra hívták a gyülekezet lelkészei a családokat, hittanosokat. Az interaktív családi istentiszteleten a lelkészek vezetésével arról beszélgettek hittanosok és szülők közösen, hogy mit jelent a gyülekezethez való tartozás, miért fontos az istentiszteleti közösség megélése. A jó hangulatú alkalmat az elsős hittanosok ismerkedős délutánja követte a parókia udvarán.

Videoanyaggal köszöntik az új tanévet – Online tartották a határon túli magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségét

Bukarest – A járványügyi óvintézkedések betartása okán az RMPSZ hagyományaitól eltérően videoanyaggal köszönti az új tanévet kezdő pedagógusokat, diákokat és szülőket, az oktatás támogatóit.

Tanévnyitót és gyülekezeti ház szentelőt tartottak a szügyi evangélikus gyülekezetben

Szügy – Isten előtti hálával és az öröm megosztásával 2020. szeptember 6-án kettős ünnepre szólt a meghívó a szügyi, a hozzá tartozó gyülekezetek és a meghívott vendégek részére, mert az új tanév kezdetén, a megújult gyülekezeti ház felszentelésre is készült a gyülekezet.

Megnyitották a tanévet a a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában is

Szombathely – Szeptember 6-án ünnepi istentisztelet keretében nyílt meg a 2020/21-es tanév a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában. Idén a járványhelyzetre való tekintettel csak az első osztályos tanulók, szüleik és az intézmény pedagógusai vettek részt a tanévnyitón.

Tanévnyitó istentisztelet volt Szőlősgyörökön

Szőlősgyörök – Idén a kialakult vírushelyzetre tekintettel nem a balatonboglári evangélikus templomban, hanem a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola udvarán tartották a hagyományos tanévnyitó istentiszteletet. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes asszony a helyszínhez alkalmazkodva felállított oltárral megteremtette az istentisztelet hangulatát, igehirdetésével, énekléssel pedig még meg is mozgatta a gyerekeket.

Évindító lelki táplálékkal – Tanévkezdés hagyományos és mégis új formában

Budapest – Az alakuló értekezlet és a szokásos év eleji teendők mellett idén is csendesnappal indult a tanév a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban. Igaz, a COVID-19 járván idején új keretek között, de ezzel együtt is talán még több erőt adva az iskolai hétköznapokhoz. A kispesti evangélikus templomban tartott csendesnap vendége Csókay András idegsebész volt.

Hagyomány és megújulás – Tanévnyitó istentisztelet a Kőszegi Evangélikus Középiskolában

Kőszeg – „Fiú! Valaki mondta, hogy az élet a tiéd lesz...” – ezzel a Presser Gábortól származó zenei idézettel indította beszédét Mesterházy Balázs igazgató a Kőszegi Evangélikus Középiskola (egykori evangélikus leánygimnázium) 121. tanévét nyitó istentiszteleten, amely egyszerre volt hagyományos és újszerű.

Kilencedik tanévét nyitotta meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Szarvas – 2020. szeptember 1-jén a hagyományoknak megfelelően, de a COVID-19 árnyékában elkezdődött a legújabb tanévünk. A bevezető mondatban rejlő ellentmondás úgy oldható fel, hogy a tanévnyitó istentisztelet a korábbi boldogabb éveknek megfelelő volt, viszont a járványhelyzet miatt csak a 9. és a 12. osztályosok lehettek jelen templomunkban. A többiek dr. Bagi László segítségével osztálytermeikben internetes közvetítés által lehettek részesei az ünnepségnek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tanévnyitó csatornájára