Ars Sacra Fesztivál

Lelkesen, élénken, szellemmel – Elindult a Spiritoso, az Ars Sacra Fesztivál podcastsorozata

Budapest – Hozzásegíthetnek a művészetek önmagunk jobb megismeréséhez? Hogyan szólítja meg a művészet személyiségünk mélyebb rétegeit? A hit beszűkít, vagy új perspektívát kínál kulturális kincseink átéléséhez, értelmezéséhez? A február 25-én kezdődött Spiritoso című podcastsorozatban az Ars Sacra Fesztiválon fellépő művészekkel beszélgetnek többek között ezekről a témákról.

Már lehet csatlakozni az idei Ars Sacra Fesztivál programjaihoz

Budapest – Az idei Ars Sacra Fesztivált a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva rendezik meg szeptember 4-től 12-ig. Határainkon innen és túl várják az önkéntes művészi produkciók csatlakozását június 15-ig.

Evangélikus programokat válogattunk az Ars Sacra Fesztivál programjából

„Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7) mottóval rendezik meg a XIV. Ars Sacra Fesztivált 2020. szeptember 12–20-e között. Alábbiakban az evangélikus vonatkozású programokat ajánljuk.

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Budapest – Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál, amely idén négyszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit országszerte. A szakrális művészetek jövő vasárnapig tartó seregszemléjét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban péntek délután.

A XIV. Ars Sacra Fesztivál elé – Sajtótájékoztatót tartottak Budapesten

Budapest – A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templom 2000 éves alapokon nyugvó alsó szentélye 2020. szeptember 2-án másodjára adott otthont az Ars Sacra Fesztivál sajtótájékoztatójának.

Beszélgetés a vallásos gyermekirodalomról

Budapest – Az Ars Sacra Fesztivál keretében a Virányosi Közösségi Házban Vallásos gyermekirodalom címmel beszélgettünk katolikus és protestáns felekezetek képviselőivel. Az egyházakat evangélikus részről Galambos Ádám, a katolikus szemléletet Szecsődi Tamás Leó középiskolai tanár, író, dr. Pompor Zoltán pedig a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetőjeként képviselték, illetve részt vett a beszélgetésben Sándor Csilla, a Magyar Gyermekirodalmi Intézet éves könyvszemléinek zsűritagja és tankönyvszerkesztő, valamint Csányi Dóra, a Csimota Kiadó főszerkesztője is.

A művészet megérint – Megnyitották a XIII. Ars Sacra Fesztivált

Budapest – Szeptember 13-án, pénteken délután tartották a XIII. Ars Sacra Fesztivál nyitó ünnepségét Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban dísztermében.

Több mint hatszáz ingyenes program az idei Ars Sacra Fesztiválon

Budapest – Több mint hatszáz ingyenes programmal, csaknem 400 helyszínen várják országszerte és a határon túl is az érdeklődőket az idei Ars Sacra Fesztiválon, amelyet szeptember 14. és 22. között rendeznek meg.

Egyházzenei programok az Ars Sacra Fesztiválon

Budapest – Országszerte lesznek egyházzenei programok szeptember 14. és 22. között a 13. Ars Sacra Fesztivál keretében – mondta a rendezvény egyik fellépője, Völner Eszter énekes szerdán az M1 aktuális csatornán.

Elindult a regisztráció a XIII. Ars Sacra fesztiválra

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Várják a történelmi egyházak és a kulturális élet képviselőinek jelentkezését, akik a fesztivál keretében a művészet eszközein keresztül mutatnák be az európai kultúra szakrális, időtálló értékeit, hogy a művészet egyetemes nyelvén megszólítva egymást közösen ünnepeljünk. Mottó: „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21)

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ars Sacra Fesztivál csatornájára