Répcelak

Templomi évforduló Répcelakon – Evangélikusok ünnepe szűk körben – Frissítve!

Répcelak – Pénteken ünnepelte felszentelésének 150. évfordulóját a város evangélikus temploma. Az évfordulót a gyülekezet vasárnap istentisztelettel és szoboravatóval, a közeljövőben pedig a templom külső homlokzatának felújításával teszi emlékezetessé.

Elbúcsúztatták a répcelaki lelkészt

Verasztó János lelkész 23 év szolgálat után búcsúzott a répcelak-csánigi evangélikus gyülekezettől.

Pályázat lelkészi állásra

Répcelak – A Répcelak–Csánigi Evangélikus Egyházközség pályázatot ír ki megüresedett lelkészi állásának betöltésére.

Ökumenikus ünnep volt a 750 éves Répcelakon

Répcelak – Ökumenikus istentiszteleten ünnepelték Répcelak lakói városuk fennállásának 750. évfordulóját. Egy 1268-ból származó okiratban történt meg ugyanis a település első írásos megemlítése. A római katolikus Szent István király-templomban tartott ünnepi alkalmon Székely János szombathelyi megyés püspök, valamint Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szakál Szilárd helyi plébános mellett Verasztó János répcelaki evangélikus lelkész is részt vett.

Tanítványból tanú – Ordináció Répcelakon

Répcelak – A gyülekezet történetében a tizenötödik lelkészavatásra került sor 2016. július 23-án, szombaton délelőtt a répcelaki templomban. Németh Mihály szolgálatba állításának ünnepén Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviseletében dr. Szentpétery Péter, valamint Verasztó János helyi lelkész működött közre. Énekével emelte az alkalom fényét a város Gyöngy Kamarakórusa.

Szabadegyetemi órát tartottak Répcelakon

Répcelak – Dr. Smidéliusz László nyugalmazott tüdőgyógyász főorvos a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület másodfelügyelője volt a Répcelaki Szabadegyetem vendége. Forrás: vaol.hu

Mégis lett autójuk a répcelaki tűzoltóknak – egyházi áldás is van rajta

Répcelak – Verasztó János evangélikus lelkész és Aigner Géza katolikus pap is megáldották azt az autót, amelyet a répcelaki tűzoltók avattak fel. Forrás: vaol.hu, szöveg: Simon Erzsébet
Feliratkozás RSS - Répcelak csatornájára