nyaralás

Mit csomagoljunk még be nyaraláshoz?

„Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást. A legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék)” – írta nemrégiben egy napilap, a 18–59 éves korosztály körében végzett reprezentatív kutatás eredményeit ismertetve. A pihenés bizony nem luxus: létszükséglet. Olyan biblikus tevékenység, amellyel Isten ajándékozta meg az embert. Már a Genezis arról tudósít, hogy miután Isten elkészült világot teremtő munkájával, megpihent a hetedik napon. S nem csupán pihent, hanem „megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt…” (1Móz 2,3)

Mit csomagoljunk még be a nyaraláshoz?

„Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást. A legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék)” – írta nemrégiben egy napilap, a 18–59 éves korosztály körében végzett reprezentatív kutatás eredményeit ismertetve.

Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor

Piliscsaba – Hamarosan indul a 23. KÖSZI Napvető élménytábor 7–12. osztályosok számára, amelyre 2019. augusztus 4–10. között kerül sor.

Három bibliai idézet a nyaraláshoz – Adalékok a hetedik nap teológiájához

Azt várod, ezért hajtasz egész évben, aztán mégsem történik semmi egetrengető, és minden folytatódik ugyanúgy. A nyári szünidő, a nagy nyári „szabi” teológiai szempontból is igen fontos kérdéseket vet föl, például az emberi szabadságról, ember és természet viszonyáról.

A burkini ártalmatlan ruhadarab vagy iszlám fundamentalista provokáció?

Az Európában a legnagyobb muzulmán kisebbséggel rendelkező, ugyanakkor mélyen gyökerező szekuláris hagyományokkal bíró Franciaországban, amelyet több terrortámadás rázott meg az utóbbi hónapokban, felkorbácsolta az indulatokat a burka és a bikini összevonálásából született burkini. Az egész testet elfedő strandviselet egyesek szerint önmagában iszlám fundamentalista provokáció, mások szerint viszont csupán átpolitizált és felnagyított félelmekkel nyakon öntött, ártalmatlan ruhadarab.

Élményekkel teli befogadás – Sikeres volt a Bánki Országos Tábor

Bánk – Újra eljött a nyár és újra kinyitotta kapuit a Bánki Országos Tábor az elmúlt héten. Nem túlzás azt mondani, nagyon várták már a fiatalok és nagyon várták már a szervezők is – Csadó Balázs irsai lelkész vezetésével – a kapunyitást.

TÁBORNAPLÓ – A Soproni Evangélikus Egyházmegye gyermek- és ifjúsági táborának élménybeszámolója Rábcakapiról

Rábcakapi – A Soproni Evangélikus Egyházmegye gyermek- és ifjúsági táborát 2015. augusztus 3-8. között tartották Rábcakapin. Az alábbiakban Hegedűs Botond (12) személyes írását, élménybeszámolóját olvashatják.

Táborzáró Józsefvárosban

Budapest – A józsefvárosi evangélikus gyülekezetben hosszú idő óta először tartottak gyermektábort, mely Gombkötő Beáta, Bolba Márta és lelkes önkéntesek szervezésében valósult meg. A Forrás Keresztény Környezetvédelmi Tábornak a Mandák Gyülekezeti Ház adott otthont 2015. augusztus 3-8-ig tizenhat környékbeli kisiskolásnak.

Nyaralj otthon! – tippek a szünidő hasznos eltöltésére

A családdal eltöltött minőségi idő, a testi-lelki feltöltődésre szánt percek, az új helyek felfedezése nem csak akkor valósítható meg, ha elutazunk. Ráadásul, a gyerekeseknek mindig plusz fejtörést okoz, hogy a nyaralással töltött egy-két hét után, hogyan, mivel töltsék ki a hosszú nyári szünetet. Adunk néhány ötletet!

Balatoni evangélikus körkép

Balaton – „Ne feledjük el, hogy a lélek nem megy szabadságra” – fogalmaz Riczinger József lelkész, amikor megkeresem, hogy milyen alkalmakkal várják a nyári időszak turistáit, pihenni vágyóit. Valóban! Sokszor azt hisszük, hogy a pihenés a teljes kikapcsolódás lehetősége és éppen arra nem fordítunk ezáltal kellő hangsúlyt, hogy a kikapcsolódásban lelkünket is felfrissítsük. Éppen ezért, a testi pihenés mellé a lelki töltekezés lehetőségeit gyűjtöttük össze...

Oldalak

Feliratkozás RSS - nyaralás csatornájára