olvasás

Egy honlap könyvmolyoknak

Budapest – A jelenlegi karantén időszakban talán gyakrabban tesszük fel a kérdést az otthoni könyvespolc előtt állva: mit olvassak? Ha szeretnénk mások véleményét is kikérni a például öt éve vásárolt vagy épp a múlt karácsonyra ajándékba kapott, de általunk még nem olvasott könyvekről, bátran keressük fel a Moly.hu honlapot. Itt még a Luther Kiadó kiadványairól is sokoldalúan tájékozódhatunk.

Bibliaolvasási tervek adventre

Az év utolsó hónapja a legtöbb ember életében sokkal zaklatottabb, mint amilyennek az adventi várakozásnak ideális esetben lennie kéne. Ha nem tudjuk megspórolni magunknak a rengeteg sütést, a munkahelyi utolsó hajrát és az ajándékok utáni rohanást, akkor se keseredjünk el, mert egy kis csöndességet akkor is bele lehet csempészni a mindennapokba.

Hogyan NE olvassunk lelki könyveket?

Veszélynek tehetjük ki magunkat saját hibás hozzáállásunkkal? Hogyan lehet káros, amit a javunkra teszünk? Más valaki tapasztalataiból, gondolataiból tanulni nagyszerű, az első kérdés persze, hogy ki is az a valaki. A gondolatmenet, a nyomtatott betű tekintélye, az előnyös kép a hátsó borítón mind félrevezető is lehet.

A regények éjszakáján Szentírásokat és kódexeket is láthattak

Budapest – Káposztásmegyer – 2018. május 17-e estéjén-éjszakáján rendezte meg a káposztásmegyeri Karinthy-iskola a regények éjszakáját, mely egy egész évet átölelő, az olvasásra és nevelésre fókuszáló program megkoronázása volt. A helyi evangélikus gyülekezet az iskola kérésére örömmel vett részt a projektnapon.

Bibliaosztás a Kölcsei Gondozási Központban

Kölcse – A Kölcsei Gondozási Központ idősei és munkatársai is bekapcsolódtak az IFJ-GY-15-B-24011 számú pályázat Biblia olvasói versenyébe. A Kölcsei Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya öt darab nagybetűs Újszövetséget ajándékozott öt idős asszonynak.

A könyv igazsága – Olvasóversenyt tartottak a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium immár második éve rendez olvasóversenyt. Ebben a tanévben az egyházi gimnáziumokon kívül a XVIII. kerületi általános iskolákhoz is elküldtük felhívásunkat, mert úgy gondoltuk, hogy az olvasóvá nevelés nehéz feladatát minél korábban el kell kezdeni. Felhívásunkra 19 csapat jelentkezett. Nyíregyházáról a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumból, Sopronból a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumból, Vecsésről a Petőfi Sándor Római Katolikus Gimnáziumból, az Aszódi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból, a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumból és a Darus Utcai Magyar – Német Két Tannyelvű Általános Iskolából. Személyes beszámoló. Szöveg: Asztagos Klára

Keresztény kultúrkörben a könyvfalók – Nyári olvasótábor a pesthidegkúti evangélikus gyülekezetben

Budapest – Pesthidegkút – Négy éve járnak nyáron is „iskolába” keddenként a pesthidegkúti evangélikus gyerekek. Négy éve falják már a könyveket, és hallgatják a gyermeknyelvre fordított tudományos előadásokat a negyedévente megrendezett Könyvfaló Klubban Békés Tamás koordinálásával, Fenyvesi Judit tanítónő előkészítő foglalkozásainak segítségével. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - olvasás csatornájára