Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány

Mi mit tudunk az üdvösség szerzőjéről? – Evangélikus professzor kötete a kereszténység központi kérdéséről

Örülök, hogy végre evangélikus szerző könyvét ajánlhatom. Carl E. Braaten 1929-ben született Madagaszkáron, norvég származású amerikai misszionárius családban. 1965–1991 között annak a chicagói evangélikus teológiának a rendszeres teológiai tanszékét vezette, ahol számos hazai lelkészünk is tanulhatott ösztöndíjasként. Mintegy száznegyven oldalas, Vitatott Jézus – Kicsoda Ő? címet viselő műve teológiai munkásságának tömör summája. Központi kérdése Jézus identitása, amely hitünk szíve közepe. Erre utal a könyv igei mottója: „Kinek mondanak engem az emberek? Ti kinek mondotok engem?” (Mk 8,27.29)

Álláspályázat: A Hermeneutikai Kutatóközpont adminisztrátort keres

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán 1993 óta működő Hermeneutikai Kutatóközpont 2019. szeptember 1-től adminisztrátori munkakörben munkatársat keres heti 30 órában (napi 6 óra).

Bölcs Bibliaolvasás – Könyvbemutató és előadás a Károlin

Budapest – A Hermeneutikai füzetek sorozat 36. köteteként Richard S. Briggs anglikán teológus Bölcs Bibliaolvasás című könyvét mutatták be a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol a szerző is előadást tartott.

Az anglikán kereszténység évszázadai című kötet könyvbemutatóján jártunk

Budapest – 2014. szeptember 11-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében mutatták be a Luther Kiadó és a Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány Az anglikán kereszténység évszázadai című kötetét.

Felebarát vagy embertárs – Bibliafordítások és használatuk a mai Magyarországon

Bibliaolvasás és bibliafordítások a mai Magyarországon címmel rendeztek konferenciát 2013. április 2–3. között a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán (KRE-HTK). A konferencia létrehozásában együttműködött a KRE-HTK, a KRE Bölcsészettudományi Karán működő Hermeneutikai Kutatóközpont és a Magyar Bibliatársulat; mindenki a maga sajátos szempontjaival igyekezett gazdagítani az eseményt. Erről a Luther Kiadó, a Kálvin Kiadó és Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány gondozásában most jelent meg egy kiadvány. Forrás: lutherkiado.hu

Megújult a Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány honlapja

Budapest – A Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány megújult honlapja ismét az érdeklődők rendelkezésére áll. Kiadványaikat jelentős – 50%-os – kedvezménnyel rendelhetik meg utánvétellel az internet segítségével. Szöveg: Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány
Feliratkozás RSS - Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány csatornájára