lepra

Szűrővizsgálatokkal segít a Lepramisszió

Budapest – „2021-ben a szűrővizsgálatok kerülnek kongói és indiai projektjeinkben a középpontba – írta Riskóné Fazekas Márta a Lepramsszió – Magyarország igazgatója a most kiadott márciusi körlevélben. – Ezeknek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A szűróvizsgálatok jelentik a „kaput” a gyógyuláshoz, vagyis a baj feltárását, a szükséges gyógykezelés elindítását. Világszerte a Lepramisszió hatalmas erőkkel reklámozza a fájdalom nélküli, azonban létfontosságú szűréseket, hogy a leprabetegek ne rejtegessék, hanem bátran felfedjék bajukat!” Ebben a munkában lehet a missziót támogatni.

A lepra világnapja – Adjuk vissza a mosolyukat!

Budapest – „Adjuk vissza a mosolyukat!” – adtuk mottóul az idei évben „A lepra világnapjára”. A leprabetegek sorsából következő mérhetetlen szomorúság a jellemző mind a felnőtt, mind a gyermek betegekre. Bár fizikai fájdalmat nem éreznek (hiszen a kórokozó éppen a fájdalomérzetet veszi el), lelki gyötrelmeik hatalmasok. Félelem, értetlenség, megbélyegzés, kirekesztés, kilátástalanság csak néhány azok közül, ami életérzésük lesz az első árulkodó jel észlelésétől kezdve. Sötét hiteik és őseik több évezred óta hagyományozott tudatlan, babonás gondolkozása gúzsba köti lelküket, átkozottnak és haszontalannak láttatja velük saját életüket.

A Lepramisszió Magyarország a világjárvány idején is várja a rászorulók támogatását

Budapest – „A Lepramisszió világméretű nagy családjából sajnos sokkal több szenvedésről, betegről és halálról kapunk híreket, mint amik a mi hazánkra jellemzőek – írta Riskóné Fazekas Márta a Lepramisszió Magyarország igazgatója a szervezet októberi körlevelében. – Afrikai, ázsiai tagországainkban munkatársaink és minden ember küzdelme elképzelhetetlen a mi számunkra. Ahol nincs minimális egészségügyi ellátás és gondoskodás, ott a járvány akadályok nélkül tarol. Számokat sem tudni, mivel a kimutatások is esetlegesek és pontatlanok. Hősies küzdelmet vívnak a Lepramisszió orvosai, ápolói a napi feladatok ellátásában, miközben saját egészségük is bizony könnyen áldozatul esik! Nyissuk ki szívünket és szeretetünket azok felé, akik nálunknál mérhetetlenül nehezebb terheket kell, hogy viseljenek!”

A járvány nehezebbé tette a leprabetegek életét is

Budapest – „Nehéz hónapok állnak mögöttünk. Remélem, hogy egészséges Ön is, szerettei is! Szívből kívánom, hogy a mögöttünk álló, mindent átértékelő időszak sok értékes felismeréssel és tanulsággal gazdagítsa életét!” – áll a Lepramisszió igazgatója, Riskóné Fazekas Márta által megfogalmazott júniusi lepramissziói körlevélben.

Isten büntetése vagy a hit tesztje, próbája a járvány? – A reformátorok járványteológiai töredékeiből

Dr. Békefy Lajos református teológus, lelkész írásában az Biblia, valamint Luther Márton járvánnyal kapcsolatos nézeteit gyűjtötte össze, valamint kifejtette nézeteit, mely szerint a jelenlegi járvány vajon Isten büntetése rajtunk, vagy hitünk tesztje, próbája. Cikkét most honlapunkon mi is közzéteszünk.

„A lepra nem az, aminek gondolod!” – Közgyűlést tartott a magyar Lepramisszió

Budapest – „A lepra nem az, aminek gondolod!” – ez volt a mottója az idei év Leprások világnapjának világszerte, így hazánkban is. A Lepramisszió arra kérte előzetesen támogatóit és a különböző felekezetek egyházközségeit országszerte, hogy január 26-án emlékezzenek meg a világ leprabetegeinek ügyéről, és ha lehetséges, adományaikkal támogassák a közöttük folyó gyógyító missziót.

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

Shahdara – „Köszönjük, magyar Lepramisszió!” – ez a felirat fogadta 2015 decemberében Indiában a Delhi melletti Shahdara lepramissziós kórházba érkező magas rangú vendégeket. Átadási ünnepségre gyűlt össze az Indiai Lepramisszió vezetősége, távoli más leprakórházak vezetői és a helyi önkormányzat képviselője, no meg a kórház dolgozói. Ekkor került sor annak a beruházásnak az átadására, amely a kicsiny Magyarország Lepramissziójának adománya volt Shahdarának.

Imádságban született misszió

Budapest – „A Lepramisszió csupa jó dologról adhat hírt: maga a gyógyítás is nagy-nagy öröm, emberek élete teljesen rendeződik, csupa sikertörténet. Éppen azért fontos minden kicsi segítség, mert óriási változásokat visz végbe” – fogalmazott a reformatus.hu kérdésére Riskóné Fazekas Márta, a misszió igazgatója. Január utolsó vasárnapja a leprások világnapja. Ennek apropóján ismerkedünk meg egy kicsit részletesebben a magyarországi Lepramisszió munkájával, aktuális tevékenységeivel.

Kínaiak érdeklődnek a hazai Lepramisszió iránt

Budapest – Három napon belül két kínai delegációval is találkozott a Lepramisszió vezetősége, illetve támogatói Budapesten. Ennek oka az, hogy 2013. szeptember 16-19-ig került megrendezésre Brüsszelben a világ összes lepraszervezetének, az ILEP-nek kongresszusa, több, mint 800 delegátus részvételével. Az ezen részt vett kínai küldöttségek ezt követően ellátogattak a magyar Lepramisszióba, mivel 5 éve támogatjuk a Jünnan-tartománybeli Xishuangbanna terület lepramunkáját. Forrás: reformatus.hu, szöveg: Riskóné Fazekas Márta

Tavaszi csendesnapot tartott a Lepramisszió – Kurátorrá választották dr. Blázy Árpádné kelenföldi evangélikus lelkészt

Törökőr – 2013. május 27-én tartotta tavaszi tavaszi csendesnapját és közgyűlését a Lepramisszió a törökőri református gyülekezet templomában. Forrás: baptist.hu, szöveg: Riskóné Fazekas Márta
Feliratkozás RSS - lepra csatornájára