Bejrut

A reménység művészete – Gondolatok a bejrúti robbantás kapcsán

„Bizony, a libanoni erőszakoskodás gyászba borít téged…” – olvassuk az Ószövetségben (Hab 2,17; Károli-fordítás). Évezredes és évszázados csaták, véres események színtere volt ez a vidék, és a legújabb korban is merényletek történtek, polgárháborúk zajlottak itt. A Földközi-tenger keleti partvidékén fekvő közel-keleti ország a télen hó borította Libanoni-hegység csúcsairól kapta héber eredetű nevét.

Ütköző: A nagyhatalmak vezetői tanácskozása Bejrút ügyében

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója és Fischl Vilmos, evangélikus lelkész, biztonságpolitikai szakértő, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára beszélgetett a Kossuth Rádió Ütköző című adásában augusztus 10-én.

Magyar segítség Bejrútnak

Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Somorjai Balázs szerkesztő dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával.

Imádság Párizsért, Bejrútért, Bagdadért

Kegyelem Istene, kinek jelenléte megtart minket minden helyzetben; erőszak, terror és veszteség közül szólunk most hozzád, hogy megnyugvást találjunk szeretetedben. Hinni akarjuk, hogy bár épp elviselhetetlen a háború és a megosztottság, a te Országod, melyben minden nép együtt, békében kap helyet, el fog jönni.

Ülésezett a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa Bejrútban

Bejrút – Libanonban 2013. május 21. és 24. között került sor az Egyházak Világtanácsa (EVT) és a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa (KKET) által szervezett ülésezésre. Az EVT-főtitkár, dr. Olav Fykse Tveit meghívására dr. Fischl Vilmos a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkáraként vett részt ezen a tanácskozáson. Szöveg és fotó: Fischl Vilmos
Feliratkozás RSS - Bejrut csatornájára