Angela Merkel

Páneurópai Piknik 30

Sopron – 2019. augusztus 19-én ökumenikus istentiszteletet tartottak a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével. Az ökumenikus istentiszteleten együtt szolgált Erdő Péter bíboros, pírmás, Kondor Péter evangélikus püspök, Balog Zoltán református lelkész és Tóth Károly igazgató-lelkész.

Angela Merkel és Orbán Viktor együtt ünneplik a Páneurópai Piknik évfordulóját

Budapest – Közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

A nap amikor minden Barack Obamáról szólt

Berlin – Nem kevés várakozás és vita előzte meg a Kirchentagra érkező Barack Obama korábbi amerikai elnök látogatását. Voltak olyan vélemények is, hogy Angela Merkellel való fellépése csak egy jó politikai húzás, amellyel a kormányzó párt kancellár asszonya választási kampányát akarja megtámogatni az egyházi adót fizetők pénzéből és persze az evangélikus egyház pedig ennek fényében sütkérezik. Nézzük, mi is volt valójában?

Obama lelkiismeretről, háborúról, menekültekről beszélt Berlinben a Kirchentagon

Barack Obama és Angela Merkel mai disputáján megérte ott lenni. Még úgy is, hogy késve érkeztem, messze álltam és németül folyt a beszélgetés - így a német kancellár mondandóját nehezen értettem. Obama gondolatait viszont elhoztam magammal.

Joachim Gauck: Németország nem süllyedő hajó

Berlin – Németország szélviharban van, de nem süllyedő hajó, a kancellár pedig helyesen tette, hogy a „Sikerülni fog!” (Wir schaffen das!) jelszót választotta a menekültválság gondjainak megoldásához - mondta Joachim Gauck német államfő egy vasárnapi televíziós interjúban.

Angela Merkel hite és döntései

Bár Angela Merkelről rendkívül sok portré jelent meg az utóbbi időben, hitéről, keresztény gyökereiről igen keveset olvashattunk. A közelmúltban egy érdekes cikk látott napvilágot a kancelláról, melyből most szemelvényeket közlünk.

„Minden korszaknak ki kell dolgoznia a saját bölcsességét” – Angela Merkel a Kirchentagon

Stuttgart – Angela Merkel német kancellár idén is ellátogatott a Kirchentagra, hogy kilencezer résztvevő előtt beszéljen Stuttgartban. A kancellárasszony megjelenésének és beszédének könnyed, kötetlen voltával egyből megnyerte a hallgatók szimpátiáját, akik folytonos, hosszas tapssal fogadták gondolatait. Merkel a közelgő bajorországi G7-es csúcstalálkozó miatti hatalmas nyomás ellenére fesztelenül beszélt.

Angela Merkel: „Miért vagyok keresztény?”

Berlin – A világ egyik legbefolyásosabb asszonyának számít. Erejének és inspirációinak forrását a német szövetségi kancellárasszony, Angela Merkel keresztény hitben látja. A német sajtóban életútjáról és személyes istenhitéről vallott.

Kirchentag 2013: Előadások, Margot Käßmann, Nikolaus Schneider, Angela Merkel és Nina Hagen

Hamburg – A Kirchentag az átláthatatlanul sok érdekes előadásról is szól. A pódiumbeszélgetések atmoszféráját próbáljuk visszaadni képeinkkel. És persze van benne kicsi Hamburg is. A harmadik napon. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Kirchentag 2013: Merkel: a fejlett országok is felelősek a fenntartható fejlődésért

Hamburg - Az iparilag fejlett országok, köztük különösképpen Németország, is felelősek a fenntartható fejlődésért - mondta a német kancellár a 34. alkalommal megrendezett német protestáns egyházi napokon tartott pénteki előadásában, Hamburgban. Angela Merkel kijelentette: össze kell egyeztetni a jólétet, a növekedést és a fenntartható fejlődést. Forrás: MTI, szöveg: Csatári Bence, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - Angela Merkel csatornájára