hangverseny

„Dicsérjétek Istent orgonával” – Győrffy István játszott a nagyvázsonyi barokk orgonán

Nagyvázsony – A Mencshely–Nagyvázsony–Szentantalfa–Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében, július 5-én Győrffy István zeneszerző, zeneelmélet-tanár, evangélikus kántor ült a barokk orgona elé.

Zene és evangélium – Koncertek a Balaton északi partján

Díjtalan régizenei hangversenyekkel várják az érdeklődőket Nagyvázsony, Nemesleányfalu és Szentantalfa evangélikus templomaiba. Az idei koncertekről Németh Szabolcs lelkészt, a hangversenysorozat szervezőjét kérdeztük.

Adventi hangversenyek lesznek Békéscsabán

Békéscsaba – Békéscsabán több adventi hangverseny is segíti az ünnepre hangolódást, lelkünk díszbe öltöztetését.

Jótékonysági hangverseny volt Bényén

Bénye – A Bényei Evangélikus Egyházközségben 2018. szeptember 23-án jótékonysági hangversenyt tartottak. A koncerten a több mint 150 éve felszentelt és 2018-ban felújított orgona évfordulóját ünnepelték.

Krámer György: A lényegért nem kell aggódni, Isten azt már elrendezte

Békéscsaba – Maga Luther Márton jelentette ki azt, hogy a zene Isten fenséges ajándéka és elűzi az ördögöt – mondta Kutyej Pál igazgató lelkész 2017. október 29-én, vasárnap este, a békéscsabai evangélikus kistemplomban tartott zenés ünnepi istentiszteleten, ahol Krámer György, országos irodaigazgató hirdetett igét, és Kutyejné Ablonczy Katalin kezdeményezésére a helyi protestáns kórusok énekeltek.

Pünkösdi hangversenyt tartottak a ceglédi evangélikus templomban

Cegléd – Pünkösdi hangversenyre várta a kórusmuzsika kedvelőit a Kardos Pál Pedagógus Énekkar. A hagyományos zenei esemény helyszíne idén is az evangélikus templom volt. Az ünnepi hangversenyen klasszikus és újabb kórusművek is felcsendültek.

Képriport – A 27. Bach-hét záró estje

Budapest – A Deák téri evangélikus templomban huszonhetedik alkalommal rendezték meg az országosan ismert Bach-hetet. A rendezvénysorozat záróestjén az egyházközség híres kórusa, a Lutheránia énekkar adott telt házas koncertet, Kamp Salamon vezetésével.

Külmissziót támogató koncert

Budapest – Nyáresti orgonazene címmel tartott jótékonysági hangversenyen vehettek részt július 24-én az orgonamuzsikát kedvelő és Isten igéjét tisztelő újpesti protestánsok a helyi baptista imaházban. A Wycliffe színeiben baptista lány indul Ázsiába.

Az egyház(zene) szolgálatában – 25 éves a Mandák kórus

Budapest – 2014. december 30-án a zuglói evangélikus templomban tartotta jubileumi hangversenyét a huszonöt éves Mandák kórus.

Ünnepi hangverseny és díjkiosztó a Reformáció és kultúra évében – Frissítve hangfájlokkal!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottságának szervezésében 2014. november 29-én a Deák téri evangélikus templomban rendezett hangversenyen a kórusműpályázatra érkezett művek díjkiosztására és ősbemutatóra is sor került.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hangverseny csatornájára