Fischl Vilmos

Megtartották a Reformációi Moziestet

Budapest – A MEÖT 2020. október. 18-án vasárnap a Reformációi Gálaest helyett – a pandémiára való tekintettel – Reformációi Moziestet tartott. Dr. Fischl Vilmos főtitkár üdvözlő beszédében kiemelte, hogy a Reformáció 503. évfordulója alkalmából újra fölvetődik a kérdés: mit kezdjünk ma a reformációval?

A párizsi iszlamista merényletről – Fischl Vilmost kérdezték

Budapest – Párizs – A nyílt utcán fejezett le egy tanárt egy iszlamista merénylő Párizs külvárosában. Az elkövető azért végezte ki a pedagógust, mert az óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. Szemtanúk szerint a merénylő azt kiáltotta: Allahu Akbár, azaz Allah a leghatalmasabb. A kegyetlen gyilkosság óriási felháborodást és megdöbbenést váltott ki az emberekből. Az M1 Ma este című műsorában Somorjai Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudomány doktorával beszélgetett a gyilkosságról.

Úton a kegyelmes Istenhez – Elkezdődött az Október a reformáció hónapja programsorozat

Budapest – Ünnepi zenés istentisztelet keretében nyitották meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozatot a budapesti Kálvin téri református templomban, október 1-jén. Az alkalmon igét hirdetett Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke.

MEÖT: az egyház és az ember naponkénti megújulásra szorul

Budapest – Az egyház és benne az ember naponkénti reformációra, megújulásra szorul – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára a reformáció hónapja alkalmából az M1 aktuális csatornán.

Az Iszlám Állam terrorszervezettől hazatérő európai állampolgárokról beszélgettek dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel

Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Somorjai Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudomány doktorával az Iszlám Állam terrorszervezettől hazatérő európai állampolgárokról. Befogadjuk őket vagy az állampolgárságukat is vissza kellene vonni? – 6 perc 5 másodpercnél kezdődik a beszélgetés.

Ökumenikus hálaadásra gyűltek össze az egyházak államalapításunk ünnepének előestéjén

Budapest – Államalapításunk ünnepének előestéjén a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében ökumenikus hálaadó istentiszteletre és az új kenyér megáldására gyűltek össze a jóakaratú hívők a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomában.

Magyar segítség Bejrútnak

Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Somorjai Balázs szerkesztő dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával.

A virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban

Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Mészáros Kata műsorvezető a MEÖT főtitkárával. Dr. Fischl Vilmos az egyházak szerepéről és a hitéletről beszélt a járvány kezelésében, szóba került online misék és istentiszteletek szerepe és a fiatalok megszólítása is.

Egyházi intézkedések a koronavírus miatt – Beszélgetés dr. Fischl Vilmossal

Budapest – Magyarországon is több óvintézkedés történt az egyházak részéről a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.Katolikus és református egyházaknál több helyen szabadtéri misét vagy istentiszteletet tartottak, de arra is volt példa, hogy a résztvevők számát 100 főben maximalizálták. Egyházunkban a Püspöki Tanács körlevélben nyomatékosan kérte a gyülekezeteket, hogy ne tartsanak istentiszteleteket.

Magyarország is csatlakozott a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez

Budapest – Az M1 Ma délelőtt című műsorában beszélgetett Imre Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkárával arról, hogy Magyarország elsők között csatlakozott EU-s országként a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Fischl Vilmos csatornájára