Családok Átmeneti Otthona

EMBERIBB JÖVŐ – Modernizálták a családok átmeneti otthonát Szolnokon

Szolnok – Az EFOP-2.2.3-17-2017-00032 azonosítószámú, „Emberibb jövő – Családok átmeneti otthonának modernizálása Szolnokon” című projekt kapcsán infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon. A 2018. február 1. és 2020. augusztus 31. között 99.404.004 forint értékben megvalósult projekt fő célkitűzése a Segélyszervezet fenntartásában álló családok átmeneti otthonának modernizációja volt az ellátási feltételek, illetve az ellátottak életminőségének javítása érdekében. A projekt céljai az alábbiak voltak: épület belső felújítása, akadálymentesítése; ellátás tárgyi feltételeinek a javítása; munkatársak munkahelyi körülményeinek javítása; külső férőhely létrehozása (felújítása, berendezése); munkatársak és az ellátottak felkészítése a változásra, az új funkciók használatára; szakmai program felülvizsgálata, módosítása.

A 2019-es adventi összefogásnak köszönhetően teljesen megújult az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthona Szolnokon

Budapest – Miközben elindult a 2020-as Országos Adventi Pénzadománygyűjtés, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy a tavalyi adományokból megvalósult fejlesztésekről is beszámoljon. Mint ismeretes, a szervezet az adventben érkező adományok kisebb részéből évről évre ünnepi segélyakciókat indít, míg nagyobb részét országos intézményhálózatának egész éves működtetésére, fejlesztésére fordítja.

Gyermekvédelemtől idősellátásig – Szerteágazó szeretetszolgálat Gödöllőn

Tessedik Sámuel evangélikus lelkészről, a felvilágosodás korának híres pedagógusáról, iskolaalapító reformeréről kapta a nevét a gödöllői Tessedik Sámuel Alapítvány 1991-ben. A Roszík Gábor evangélikus lelkész által létrehozott alapítvány keretében az évek során széles körű diakóniai alap- és szakszolgálati intézményrendszer jött létre. Evangélikus egyházi intézményeket bemutató riportsorozatunkban ez alkalommal a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat nevet viselő hálózat sokrétű tevékenységével ismerkedhetnek meg olvasóink.

„AZ ÍGÉRET FÖLDJÉRŐL”

Nyíregyháza – A hétvégén hivatalosan is összekötötték az életüket azzal, hogy összeházasodtak. Miközben idevalók, mégis Angliában ismerkedtek meg. Nyilván mind a ketten egy más, jobb élet reményében mentek oda, de az „igazit” is Angliában találták meg. Közös szállásuk vagy talán közös munkahelyük volt?

Karácsonyi ünnepség a Családok Átmeneti Otthonában

Nyíregyháza – Adni és kapni, így van egyensúlyban a világ, így egyensúlyozódik ki az életünk is, és ezt erősítette az Oltalom Szeretetszolgálat (OSZ) Családok Átmeneti Otthonában a karácsonyi műsor.

Egymilliós adomány bajba jutott családoknak

Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu egyedülálló programjának első szakasza, a vásárlók több mint egymillió forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthona számára.

Gyermeknapot tartottak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszoglálat Családok Átmeneti Otthonában

Nyíregyháza – Az ember legyen csak kicsit szerencsétlenebb, mint általában lenni szokott, könnyen földönfutóvá válhat. Felnőttként megélni, megemészteni, elfogadni vagy harcolni ellene óriási kihívás. De mit tehet a „kisember”, mit tehet valaki, ha gyerekként éli meg szülője, vagy szülei nehéz sorsát, amiben kénytelen osztozni?

Visszakapaszkodók mentsvára

Nyíregyháza – Telt házzal működik az Oltalom Szeretetszolgálat részlege, a Családok Átmeneti Otthona. Kemenes Erika részlegvezető elmondta, hogy a negyven férőhelyes intézményben jelenleg negyvenhárman találtak menedéket, közöttük harminc gyerek. Ma már teljes családokat, illetve apákat is befogadnak gyerekeikkel. Nagy Miklós riportja.

Polgárőrök főztek a hajléktalanoknak

Nyíregyháza – Tizenöt-tizenhat kilogramm hús (füstölt oldalas és comb), bab, paprika és egyebek, ja, és egy hatalmas – hordóméretű – fazék. Hozzávalók még: elkötelezett nyíregyházi-kertvárosi polgárőrök, jó szándék, ünnep előestéje, hagyomány és nagyjából száz éhes ember. Így áll össze egy újabb nemes tett, amikor a kertvárosi polgárőrség babgulyással vacsoráztatja meg a körzetében lévő éjszakai, hajléktalan szálló minden lakóját.

Megújult a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett Családok Átmeneti Otthona Orosházán

Orosháza – Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett orosházi családok átmeneti otthona több mint 100 millió forintból újult meg. Az átfogó renoválás és épületbővítés az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az épület ünnepélyes átadóján Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója mellett részt vett Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Dávid Zoltán Orosháza város polgármestere.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Családok Átmeneti Otthona csatornájára