Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház

Koszta István: a közösség szentségéből erőt merítve tudjunk kilépni a mindennapi életbe

Kolozsvár – „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen. A jó alkalmat áron is megvegyétek, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, hogy mi az Isten akarata” – ezzel a bibliai igével biztatja a híveket a húsvét alkalmából Koszta István, a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház püspökhelyettese.

Ökumenikus alkalmon imádkoztak a Krisztusban hívők egységéért Bukarestben

Bukarest – A Krisztusban hívők egységéért szervezett ökumenikus imanyolcad záró istentiszteletén, Bukarestben a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház képviseletében az alkalmon Koszta István püspökhelyettes szolgált igehirdetéssel, valamint Illyés Márton lelkész és Csendes László felügyelő, egyházkerületi presbiter képviselte az egyházat. Az istentiszteletre a Szent József római katolikus katedrálisban került sor a testvéregyházak püspökeinek, papjainak, lelkészeinek és híveinek részvételével.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Adorjáni Dezső Zoltán püspököt fogadta

Budapest – Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Karmelitában fogadta Adorjáni Dezső Zoltán evangélikus püspököt. A találkozó célja a kölcsönös tájékoztatás volt.

Adventi üzenet – Bandi Márta

Halmágy – Fogaras – Az Evangélikus.hu a MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztályával együttműködve Adventi üzenet című, hetente jelentkező sorozatában országhatárainkon túl élő evangélikus lelkészeket szólít meg. Bandi Márta, a Romániai Evangélikus–Lutheránus Egyház halmágyi és fogarasi evangélikus gyülekezeteiben szolgáló lelkész advent második hetének üzenetéről, valamint a gyülekezetéről is beszél.

Simon András Négyfalu százéves pedagógusa

Szeptember 29-én töltötte be századik életévét Simon András, aki a Brassó megyei Négyfaluban, ezen belül Bácsfaluban lakik. Simon András fiatalokat megszégyenítő memóriával rendelkezik: emlékezik tanítványaira, a település jelenlegi és egykori lakosaira, kivel, mikor, mi történt. Vele elbeszélgetni olyan volt, mint a trianoni szerződés óta eltelt száz évet filmbe sűrítve újranézni. Az idős pedagógus fiával együtt fogadott az otthonában.

Adorjáni Dezső Zoltán: Isten velünk van ezekben a nehéz időkben is

Kolozsvár – A Székelyhon.ro portál az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőit kérdezte a végeláthatlannak tűnő rendkívüli helyzetről. Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke így szólt a hívekhez. – Mindenki számára nehéz volt az elmúlt időszak, a koronavírus-járvány senkinek sem kegyelmez. Különösen igaz ez az egyházakra, hiszen a személyes találkozókat a hívekkel nem lehet pótolni. Mégis lépni kellett valamit, reagálni valahogyan, és kihozni a legtöbbet a helyzetből. Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke az elmúlt hónapokat összegezte a Maszolnak is.– Hírösszefoglaló.

Koszta István: Merjük életünket Istenre bízni

Kedves testvérek, keresztényként, egyházi emberként a jelenlegi helyzetre hivatásomból sem tudok semmi újat mondani és cselekedni, mint amit eddig is hirdettem és tettem – szól a hívekhez Koszta István, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspökhelyettese.

Felújítási munkálatok Nagylakon

Nagylak – A Romániai Evangélikus–Lutheránus Egyház Nagylaki Egyházközségéhez tartozó líceum felújítása folyamatban van.

Képriport a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház kültéri istentiszteleteiről

A hatósági rendelkezések lehetővé tették, hogy a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház kültéri istentiszteleteket tarthasson. Erről készült képriportból válogattunk.

Adorjáni Dezső Zoltán: Segíts, hogy segíthessünk!

Kolozsvár – Nagyon érdekes, roppant különleges, precedens nélküli időket élünk. Felkavart, rettegő és megzavarodott a világunk, amikor az ellentmondásos nyilatkozatok, végzések, eljárások még jobban összezavarják és elbátortalanítják az embereket. Az összekapaszkodó félelemben mondja Isten igéje: légy bátor és erős! – írja Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház csatornájára