Bócsa

A templomavatást a járvány után tervezik Bócsán

A régi imaház, amely 70 fő befogadására alkalmas, megmaradt, a mostani új templom viszont több mint száz embert is be tud fogadni.

Megnyílt a Mózes-kosár Evangélikus Bölcsőde Bócsán

Bócsa – Mi is az a Mózes-kosár? Az ószövetségi történet szerint Mózest csecsemő korában anyja egy kosárban a Nílus melletti nádasban rejtette el, mivel a fáraó minden zsidó gyermeket meg akart öletni. A csecsemőt a fáraó lánya találta meg, és így Mózes megmenekült.

Egy pesti gyerek ünnepe a tanyavilágban

Bócsa – László Lajos néhány éve került a bócsa-tázlári evangélikus gyülekezetbe. Noha Budapesten nőtt fel, jól beilleszkedett két faluja életébe és élete párját is szolgálati helyén, Bócsán találta meg. Szóval ez egy új életforma, mely idei karácsonyi gondolataiban is megjelent.

Bócsai advent lámpásokkal, énekléssel, hangversennyel

Bócsa – „Azért hoztunk magunkkal lámpást, mert ilyenkor, adventben az Úr világosságát ünnepeljük. De vajon szemünk lámpása mit mond rólunk? Gyújt-e Krisztus igazi fényt a szívünkben?” — tette fel a kérdést László Lajos bócsai evangélikus lelkész, amikor 2019. december 15-én, vasárnap este az éneklő, ünneplő gyülekezetet köszöntötte templomában.

Nagy melegben gyorsabban szárad a festék – Főleg a bócsai evangélikusoknál

Bócsa – Ha közösség, akkor dolgozzunk együtt az ügyért! – Ez az elv már több alkalommal is érvényre jutott Bócsán, az élmények falujában. Ezen a hétvégén az evangélikus gyülekezet felnőtt tagjai gyűltek össze, hogy közösen kenjék le épülő templomuk tetejének gerendáit és léceit.

Amikor összerogy egy épület… — Alapkőletétel Bócsán

Bócsa – „Ti azonban szent nemzet vagytok!” – Péter apostol szavaival kezdte az ünnepi istentiszteletet Lupták György evangélikus esperes lelkész a bócsai gyülekezet vasárnapi ünnepén. 2019. június 16-án történelminek számító esemény zajlott a községben: a falu evangélikus templomának alapkőletétele.

„Isten családja vagyunk!” – Közösen táboroztak Alberti, Bócsa és Maglód fiataljai

Mátranovák – Az alberti és maglódi gyülekezetek kilencedik alkalommal szervezték meg közös ifjúsági táborukat Mátranovákon. 2018-ban ötödjére csatlakoztak hozzájuk a bócsa-tázlári gyülekezetből érkezett ifjak. A tábor iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a résztvevők életkorát a 12–13 éves korosztályra kellett korlátozni. Így zömmel az idén konfirmált hatodik-hetedik osztályos tanulók – a felnőttekkel együtt 48-an – vettek részt a június 18–22. között megrendezett programon.

Kis gyülekezet is ünnepelhet méltó módon

Bócsa – Teljesen emberi, minden felesleges pufogtatást nélkülöző az alig kétezer lakosú, Bács-Kiskun megye közepén található Bócsa község Szent István-napja. Az augusztus 20-án minden évben megrendezett falunapon egyaránt megvan a helye az egyházi ünnepségeknek, a beszédeknek és a gondtalan szórakozásnak.

Tavaszindító gyülekezeti napot tartottak Bócsán

Bócsa – László Lajos lelkész szervezésében gyülekezeti napot tartottak a bócsai evangélikus imaház kertjében, ahol a délutáni sütögetés, játékok, éneklés, kötetlen beszélgetések egy újjáformálódó evangélikus közösségért voltak. Az alkalmon a Déli Evangélikus Egyházkerület missziói lelkésze, Deák László tartott áhítatot. Fotó: Facebook.com

Isten országának örömhíre – megkezdte szolgálatát Bócsa és Tázlár új lelkésze

Tázlár – Bócsa – Az ötvenes évek óta először 2013. augusztus 18-án újra saját lelkésszel önállósult a Bócsa–Tázlári Evangélikus Egyházközség. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bócsa csatornájára