Skip to main content

RSS-hírcsatornák

Az evangélikus hírportál on-line anyagai elérhetők RSS-hírcsatornákon keresztül is. A szolgáltatás segítségével ingyenesen, kényelmesen és gyorsan hozzáférhetők a legfrissebb hírek, ajánlók, cikkek.

RSS-hírcsatornák
Legfrissebb
Fókusz
Itthon
Nagyvilág
Ifjúság
Teológia
Igehirdetés
Kultúra
Publicisztika
Mi az RSS?
Az RSS (Really Simple Syndication) egy XML alapú dokumentum, amelyet webes tartalmak megosztására hoztak létre. Az RSS-szolgáltatás (más néven RSS-csatorna) egy címből, leírásból és linkből álló listát tartalmaz.

Hogyan használható az RSS?
Az RSS használatához speciális RSS-olvasó vagy -aggregátor szoftverre van szükség, amely összegyűjti és megjeleníti ezeket a tartalmakat. Az alkalmazás segítségével automatikusan egy helyre gyűjthetők a különböző RSS-tartalmak, és így a felhasználók azonnal értesülhetnek az új anyagokról és a frissítésekről.

Miután Ön telepített a gépére vagy a böngészőjébe egy RSS-olvasót, kattintson az egér jobb gombjával a táblázatban található csatornák közül arra, amelyre fel szeretne iratkozni. Válassza ki a „Hivatkozás másolása” (Firefox böngésző) vagy a „Link címének másolása” (Chrome böngésző) menüpontot, és másolja ki a szolgáltatás elérhetőségét (URL-címét). Ezután, az installált RSS-olvasó instrukcióit követve, másolja be az elérhetőséget a megadott helyre. A hírcsatornára való feliratkozás ezzel megtörtént.

Amennyiben problémái adódnának a feliratkozással kapcsolatban, kérjük, küldjön üzenetet ügyfélszolgálatunknak.