Polgárőrök főztek a hajléktalanoknak

Polgárőrök főztek a hajléktalanoknak

Share this content.

Szöveg: Nagy Miklós
Nyíregyháza – Tizenöt-tizenhat kilogramm hús (füstölt oldalas és comb), bab, paprika és egyebek, ja, és egy hatalmas – hordóméretű – fazék. Hozzávalók még: elkötelezett nyíregyházi-kertvárosi polgárőrök, jó szándék, ünnep előestéje, hagyomány és nagyjából száz éhes ember. Így áll össze egy újabb nemes tett, amikor a kertvárosi polgárőrség babgulyással vacsoráztatja meg a körzetében lévő éjszakai, hajléktalan szálló minden lakóját.

Teszik ezt tizenegyedszerre. 

Teszik humánumból, teszik az ember ember iránt megnyilvánuló tiszteletéből, és teszik abból a hallgatólagos együttműködésből, hogy bár a kertvárosban működik a hajléktalanok éjszakai szállása, de errefelé nincs gond a szállás lakói és a kertvárosiak között.

Pedig sokan, sokszor néznek gyanakodva ezekre az emberekre.

A kertvárosi polgárőrség azt mondja: inkább támogatni, segíteni kell és embernek lenni. Nos, ennyi minden kell egy jó, ünnep előtti babgulyáshoz, mert éhes szájból van bőven.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!