Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 07. 14.


Örs és Stella, valamint Kamill napja.

Felhangzik még a vidám örvendezés hangja, a vőlegény és a menyasszony hangja és azoké, akik így énekelnek: Adjatok hálát a Seregek Urának, mert jó az Úr, mert örökké tart szeretete! (Jer 33,11a–b)

Jézus ezt mondta nekik: Vajon böjtölhet-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Addig, amíg velük van a vőlegény, nem böjtölhetnek. (Mk 2,19)

Olvasmányok: Róm 9,14–23(24–26) és 1Kir 19,19–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Úton vagyunk. Úton az utolsó vacsorától a mennyei lakomáig. Az utolsó vacsorán Jézus elbúcsúzik, de egyben a megváltás kegyelmében megerősítő új szövetséget hagyja ránk, testét és vérét a kenyérben és a borban. És így a búcsú valójában megerősítő kíséréssé lesz. Te követed, ő kísér.

Úton vagyunk az úrvacsora-nélküliségből az úrvacsora asztalközössége felé, minden olyan pillanatban, amikor picit megrogyik a lelkünk, vesztünk a lendületből, és vágyjuk az Isten közelségét, „mint egy falat kenyeret”.

Úton vagyunk a megerősítésen keresztül a földi kihívások felé fordítva.

Úton vagyunk egymás felé.

Úton, ahogy a messzire költözött gyermek hazatér a családi asztalhoz az ünnepi ebédre. Úton, és az út végén ott a terített asztal, amely mellől már nem kell felállni. Amely mellett már nem kell nélkülözni. Ahova már nem kell visszavágyni, mert nem vágyunk többé el mellőle.

*

„Az Úr vezessen végig az úton, szerteszét ha sodor is a sors,
Mert ha őbenne bízva bízunk, nagy örömben majd találkozunk.
És míg újra látjuk egymást, szent kezében őrizzen meg ő!

Letér az útról a gyarló ember, ám lelkében Jézus hangja súg,
Kövesd e hangot, azt mondja néked: »Én vagyok az élet és az út!«
Meglásd, újra látjuk egymást, szent kezében őrizzen meg ő!”
(Ír áldás)Szerző: Farkas Ervin

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran