Múltidéző: Meglepte a nyíregyháziakat az evangélikus templom harangjátéka

Múltidéző: Meglepte a nyíregyháziakat az evangélikus templom harangjátéka

Share this content.

Forrás: szon.hu
Nyíregyháza – Egy 1980-as történetet idézett fel a napokban a Szon.hu, ezt adjuk közre.

1980. április 9., szerda

Hatodikán hajnalban a nyíregyházi evangélikus templom harangozó hivatalsegédje 68 lépcsőfokot maga mögött hagyott, beállt a toronyóra embermagasságú szerkezetébe és az egyik fogaskereket mozgatni kezdte. Hatvan perccel előbbre vitte a mutatókat. A környéken lakók csodálkozhattak, hogy például a régi értelemben vett 7 órakor 8-at kongatott a szerkezet harangjátéka.

Hatodikától hazánkban szűkebb hazánkban is bevezették a nyári időszámítást. Az átállás viszonylag könnyen ment. A TITÁSZ nyíregyházi üzemigazgatóságán elmondták, hogy április végére elkészítik az előzetes becslést, vagyis kiszámítják, hogy körülbelül mennyi elektromos energiát fogunk megtakarítani az új időszámítás alkalmazásával. Mert az átállásnak a takarékosság volt a legfőbb mozgatórugója.

Címkék: Nyíregyháza - templom - harang -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!