Bekerült az evangélikus templom a Dunaújvárosi Települési Értéktárba

Bekerült az evangélikus templom a Dunaújvárosi Települési Értéktárba

Share this content.

Forrás: Dunaújváros Televízió
Dunaújváros – Három új elemmel bővült a Dunaújvárosi Települési Értéktár. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek, 2021. január 25-én, az evangélikus templomban.

Dunaújváros Közgyűlése 2016-ban hozta létre települési értéktár bizottságát (röviden: TÉB), amelynek feladata a helyi értékek azonosítása, a helyi értékeket tartalmazó gyűjtemény létrehozása, gondozása, a megyei értéktárral történő kapcsolattartás.

A bizottság - lakossági javaslatra - listába veszi a város szempontjából meghatározó jelentőségű, a városhoz való tartozást kifejező egyedi szellemi terméket, tárgyat, kulturális alkotást, hagyományt, jelképet, illetve természeti értéket. Ezek (a törvény alapján) az alábbi csoportokba sorolhatók: agrár-és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

2021. január 25-én az evangélikus templom adott otthont annak a tájékoztatónak, amelynek során kiderült, hogy az újabb három elemmel bővült értéktárba bekerült a Pentele-híd és a Steixner Leatherart mellett a Nagy Tamás által tervezett dunaújvárosi evangélikus templom. Stermeczki András lelkész örömét fejezte ki a döntés miatt.

Videó:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!