Elhunyt Szabó Bertalan Péter lelkész

Elhunyt Szabó Bertalan Péter lelkész

Share this content.

Szöveg: Keczkó Pál
Budapest – Megrendült szívvel adjuk hírül, hogy Szabó Bertalan Péter lelkész 2020. október 19-én, hétfőn, 39 éves korában tragikus körülmények között elhunyt.

Bertalan utolsó magyarországi szolgálati helye a budai egyházmegyében, Nagybörzsönyben volt, amelynek hivatalát 2019. augusztusának közepén adta át utódjának.

Ezután a Kőrösi Csoma Program ösztöndíjasaként a cleveland-i magyar evangélikus közösségben szolgált tizenhárom hónapot, a közelmúltban érkezett haza. Felesége és három gyermeke gyászolja.

Krisztusba vetett hittel búcsúzunk tőle, az ő szavaira figyelve: „Én vagyok a feltámadás és az élet, ha valaki hisz énbennem, ha meghal is él.” (Jn 11,259

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!