A szentendreieknek is tetszett a kiskőrösi bor

A szentendreieknek is tetszett a kiskőrösi bor

Share this content.

Forrás: baon.hu
Kiskőrös – Szentendre – Az idei nemzetközi kadarka borversenyen Maráz Annabella – aki a Kiskőrösi Evangélikus iskola akkor még végzős, jelenleg már végzett bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus tanulója – Kadarka siller borával a neves borászatok között aranyérmet nyert. Ezzel az eredményével kiérdemelte Kiskőrös város polgármesterének különdíját és a Szentendrei Kadarka Kör különdíját.

Az eredményhirdetés után megkeresett bennünket Kőszegi Ábel és Széles Katalin a Szentendrei Kadarka Kör vezetői, hogy menjünk el Szentendrére, és tartsunk ott Annabella és az iskola boraiból egy bemutatót. Ezt a koronavírus-járvány miatt július 25-én tudtuk teljesíteni” – mondta el Filus János, Annabella osztályfőnöke, és egyben felkészítő tanára.

A bemutatón részt vett Fülöp Zsolt Szentendre polgármestere, aki a Kadarka Kör tagja. Annabella nem csak a díjnyertes borát, hanem a képesítés megszerzéséhez szükséges vizsgaborát is bemutatta, ami szintén Kadarkából készült, de nem siller, hanem rozé bor volt, és ez a bor az Országos Miklós-napi Rozé-borversenyen, a felnőtt mezőnyben ezüstérmet kapott. A bemutatott négy bor közül a bianca és a kékfrankos rozé tetszett a legjobban a vendéglátóknak.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!