Először tartottak négynapos tábort a kiskunhalasi gyülekezetben

Először tartottak négynapos tábort a kiskunhalasi gyülekezetben

Share this content.

Szöveg: Honti Irén, fotó: ... István
Kiskunhalas – Istennek adnak hálát a kiskunhalasi gyülekezet tagjai azért, hogy négynapos tábort tarthattak a gyülekezetben. A Mátrába szerettek volna menni, de az nem sikerült, de így volt jó, mert otthon sokkal többen voltak és nagyon áldásos négy napban volt részük. A 4. nap a Mecsekben kirándultak, sok szép élményben, értékes programban volt része a mintegy 30 főnek: gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek. – Honti Irén lelkésznő személyes beszámolóját olvashatják.

A mottó: „Élmények és értékek” volt. Az élmények feltöltenek, az értékek tanítanak és formálnak. 

Énekléssel kezdtük, mert szeretünk együtt énekelni, olykor táncoltunk is zenére és Isten dicsőségére. Ezután az imaház udvarán tornáztunk Borbála vezetésével, aki testnevelő tanár. Sok jó gyakorlatot tanultunk tőle. 

Az egyik fő témánk a „Bátorság az élethez” című előadás-sorozat volt, amelyet interaktív formában dolgoztunk fel. Sok képet láttunk és jókat beszélgettünk a témáról, Jézustól különösen is sokat tanultunk ezzel kapcsolatban.

Naponta volt kézműves programunk. Margitka és Ági pedagógusok, gyülekezetünk tagjai szervezésében kreatív alkotások születtek. Csodáltuk azt a sok fantáziát, ami a gyerekekben van. A fiatalok kókuszgolyót is készítettek, ami nagyon finom lett.  

István a számítógépezés veszélyeiről szólt hozzánk hasznos és megszívlelendő gondolatokkal.

Hétfő délután egy természeti sétát tettünk Mónikával, aki a gyógynövényeket mutatta be nekünk. Kedden délután a városháza tornyába is felmentünk.

Szerdán vetélkedőnk volt, benti-kinti, amelyen a csapatszellemet építettük és nagyon sokat nevettünk. A 4. nap pedig István szervezésében egy nagyon szép túránk volt a Mecsekben (az egyik este ott is aludtunk).

Nagy élmény volt ez a négy nap, hála legyen Istennek mindenért! Köszönet gyülekezetünk hűséges segítőinek: Jeszenszky Zoltánnak, Palkovicsné Máriának, Palotásné Katinak, a velünk tartó felnőtteknek, és az anyukáknak, akik sok finomsággal elhalmoztak. 

Sokat tanultam én is ezen a 4 napon, legfőképpen azt, hogy milyen sokat jelent egy elfogadó, szeretetteljes légkör a fiataloknak. 

Vasárnap délelőtt hálaadó családi istentiszteletet tartottunk, ahol megköszöntük Istennek azt a sok áldást, amivel elhalmozott.

A fiatalok már tervezik a következő kirándulást és ottalvós programot. Folytatjuk. S.D.G.

Címkék: kiskunhalas - tábor - gyerekek -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!