Nagy melegben gyorsabban szárad a festék – Főleg a bócsai evangélikusoknál

Nagy melegben gyorsabban szárad a festék – Főleg a bócsai evangélikusoknál

Share this content.

Forrás: vira.hu, szöveg: Káposzta Lajos
Bócsa – Ha közösség, akkor dolgozzunk együtt az ügyért! – Ez az elv már több alkalommal is érvényre jutott Bócsán, az élmények falujában. Ezen a hétvégén az evangélikus gyülekezet felnőtt tagjai gyűltek össze, hogy közösen kenjék le épülő templomuk tetejének gerendáit és léceit.

Folyamatosan halad a bócsai evangélikus templom építése. Mint Csipkóné Veiszhab Ildikó, a gyülekezet világi vezetője elmondta, a munkások nap mint nap magasabbra húzzák a Porotherm téglából épülő falakat. A torony lassan eléri a 10 méteres magasságot, melyben László Lajos lelkész szerint jövő májusban szólal meg majd a harang. Ez ugyanis az átadás határideje.

A hétvégén több mint húszan dolgoztak a templom udvarán. Az evangélikusok mellett néhány katolikus és református aktivista is ecsetet ragadott. Lefestették a lambéria léceket, melyek a tetőtér belső, templom felőli felületét díszítik majd. Látszani fognak a szarufák is, így egy nagyon dekoratív, de mégis egyszerű templomban foglalhat helyet mintegy 120 ember.

Vida György közben egy árnyas sarokban főzte a pörköltet. Hűvöst nem írhatunk, hiszen bőven 30 fok fölött volt a hőmérséklet! Az ebéd után még elmentek egy tanyára, ahol a gerendákat tárolják. A szorgos kezek itt is elvégezték a festést – lévén a napból kitelt. Kell az összefogás, hiszen a támogatási összeg nem elegendő: önerő nélkül nem fog menni minden, viszont a társadalmi munka nemcsak megtakarítást jelent, hanem közösségépítést is!

A gyülekezet ezen a héten gyerektábort rendez, amin több mint húsz fiatal vesz részt. Ősz végén pedig beindul az evangélikus bölcsőde, mellyel a község édesanyáinak lesznek segítségére.

További képek itt érhetők el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!