Megtartották a Partitúra zenei és sport tábort

Megtartották a Partitúra zenei és sport tábort

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Szolnok – Szárnyra kelnek, mint a sasok… (Ézs 40, 31) Idén a tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a szolnoki partitúra zenei és sporttábor, melyen ötven gyermek vett részt. A 2019. augusztus 4-től 10-éig tartó esemény kapcsán elmondható, hogy ez a létszám teljesen be is töltötte a szolnoki evangélikus és református gyülekezetek befogadó és ellátó képességét.

Ennek az évnek a gondolatmenetét Ézsaiás próféta közismert igéje hatotta át, nemcsak a reggeli és esti áhítatokon, hanem az egyes napok egészében. A fő téma és a lelki élet jelenségei voltak, amelyeket a repülés és az áramlástanból vett példák alapján bontottunk ki napról napra (checklist – utasításlista, felhajtóerő, vezérsíkok, turbulencia – légörvények, átesés, önálló repülés). A tábor lelki vezetését Győri Péter Benjámin esperes irányításával Végh Miklós református, Győri Tamás József, Kustra Csaba, Blatniczky János Dániel evangélikus lelkészek segítették. Az egy hetes együttlét rendje évek alatt kialakított mederben zajlott, melyben minden résztvevő megtalálhatta a helyét és napra lebontott tevékenységét. A tábor célja nem csupán egyfajta hasznos zenés, sportos nyári időtöltés volt, hanem misszió is, egyrészt a résztvevőknek, másrészt azoknak, akik reggel vagy este bekapcsolódtak a mindenki számára meghirdetett istentiszteletre és beszélgetésekre.

Köszönet a szolnoki evangélikus és református gyülekezetnek és segítőiknek minden fáradozásért, akik a nyári szabadságok és családi pihenések idején bevállalták ezt a szolgálatot.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!