Egy áldásos első próbálkozás

Egy áldásos első próbálkozás

Share this content.

Szöveg és fotó: Bencéné Horváth Noémi
Nyírszőlős – Sem gyerek. Sem helyszín. Sem tábori kellékek. Semmi nem adott arra okot, hogy megszervezzünk egy napközis tábort Nyírszőlősben evangélikus színekben. Igazából egy halva született ötlet volt. De mindezek ellenére mi négyen, pedagógusok, megírtunk egy pályázatot a Gyülekezeti és Missziói Osztályhoz egy napközis táborhoz. Nyertünk. Akkor nincs mit tenni, össze kell szedni magunkat és megszervezni.

De kik lesznek a résztvevők, amikor nincs is gyerek a gyülekezetben? – A nyírszőlősiek facebook csoportjába feltöltött plakát meghozta az eredményét. Néhány nap alatt 19 jelentkező – nem evangélikusok, még csak nem is templomba járó gyerekek.

De hol, ha a gyülekezetnek nincs erre alkalmas helyszíne? – A Bence család felajánlotta otthonát, ami tökéletesen alkalmas egy 20 fős tábor megrendezésére.

De nincs is még csak egy tollasütő sem! – Akkor ne kézműveskedjük, hanem hobby-anyagok helyett költsünk inkább maradandó kinti játékokra. Finn kugli, speed ball, petanque és sok más játék került a bevásárló kosárba.

Így indult a nyírszőlősi evangélikus gyülekezet napközis tábora. Az Úristen felülírta az időjárás-jelentést, és az eső helyett napsütést adott egész hétre, ami nagy könnyebbséget jelentet, hiszen mégiscsak egy családi háznál volt a tábor. A nagy udvar elnyelte a kis csapatot.

Az áhítatokon Mimo (báb kutya) jelent meg, és mesélt Pancsinellóról, a foltmanóról, akit Éli alkotott, és elmondta a gyerekeknek, hogy a Teremtő mindenkit úgy szeret és fogad el, ahogy van, hiszen ő pont azért teremtett minket olyannak, amilyenek vagyunk, mert így vagyunk számára a legtökéletesebbek. Az aranymondás tanulás után három csoportban (ovisok, 12. osztályosok és 34. osztályosok) dolgozták fel a gyerekek Eszter királynő történetét.

Ebéd után a szabad játszásban mindenki megtalálta a maga kis társaságát, és nagyokat játszottak.

Áldásokkal átitatott öt napot töltöttünk el a gyerekekkel. Hisszük, hogy a magocskák el lettek hintve és valamikor szárba szökkennek.

A vezetők: Fülöpné Szűcs Anikó, Kazár Ildikó, Tomasószki Tímea és Bencéné Horváth Noémi.

Képgaléria:

Címkék: Nyírszőlős - tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!