Ökumenikus istentisztelet államalapításunk ünnepének előestéjén

Ökumenikus istentisztelet államalapításunk ünnepének előestéjén

Share this content.

Forrás: MEÖT
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei államalapításunk és ezer éves történelmünk ünneplésének részeként ökumenikus-hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk ünnepének előestéjén.

Az ünnepi istentiszteleten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szolgálatában is együttműködő hazai egyházak (római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox) főpásztorai végzik a szolgálatot.

Igét hirdet Bogárdi Szabó István református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, valamint az istentiszteleten szolgál Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke és Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke.

Időpont: 2019. augusztus 19. 18.00

Helyszín: Fasori evangélikus templom (1071 Budapest, Városligeti fasor 17.)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!