Elbúcsúztatták a répcelaki lelkészt

Elbúcsúztatták a répcelaki lelkészt

Share this content.

Forrás: vaol.hu
Verasztó János lelkész 23 év szolgálat után búcsúzott a répcelak-csánigi evangélikus gyülekezettől.

Verasztó János – vagy ahogy mindenki hívja: Joe – vasárnap utoljára tartott istentiszteletet a Répcelak-Csánigi Evangélikus Egyházközségben. A jövőben, szülővárosában, Békéscsabán, Európa legnagyobb evangélikus templomában fog szolgálni. A búcsú-istentisztelet keresztelővel kezdődött, amelyért a lelkész nagyon hálás volt, hiszen az új testvér befogadása az egyház legszebb szertartása.

Verasztó János 23 évig tartó répcelaki szolgálata során 338 gyereket keresztelt és 347 fiatalt konfirmált. Sokat zenélt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, az óvodai Napraforgó foglalkozások, a Vekker együttes koncertjei, az angoltáborok dalos órái sokaknak okoztak nagy örömet. Ennek emlékét búcsúztatásakor három énekkel idézték fel.

A távozó lelkésztől nemcsak a gyülekezet, de a város képviselői is elköszöntek. Az önkormányzat, a város hitéletének elhivatott vezetéséért, az ifjúságért és a közéletben végzett munkájáért Répcelak Városért Díszoklevelet adományozott, amelyet a lelkész Szabó József polgármestertől vehetett át.
Az istentiszteletet követően a művelődési házban folytatódott a búcsúztatás.

Verasztó János a gyülekezet bizalmába ajánlotta utódját, Baranyay Bencét, akinek lelkésszé szentelése a búcsú-istentiszteletet megelőző napon volt. A 27 éves kőszegi fiatalember lelkészcsaládból származik, édesanyja és édesapja is lelkész, szolgálatát augusztus 15-én fogja megkezdeni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!