A kiskőrösi KEVI borai 30 érmet nyertek

A kiskőrösi KEVI borai 30 érmet nyertek

Share this content.

Forrás: vira.hu
Kiskőrös – A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Középiskolája 5/13 SZ osztálya rendszeres résztvevője a különböző borversenyeknek felszolgálóként. A 6 éves képzésben részesülő élelmiszer IPARI technikusok az ilyen események alkalmával saját boraikat is megmérettetik.

A diákokról Filus János osztályfőnök elmondta, hogy a tanulók a 4. év végén szakgimáziumi érettségit tettek le és most ötödévesek. Tanultak higiéniát, munkavédelmet, tűz-és balesetvédelmet, valamint minőségbiztosítást. A szakmai tárgyak között olyanok is szerepelnek, mint laboratóriumi gyakorlat (élelmiszeripari és borászat).

A diákok szeptembertől a 6. tanulmányi évet kezdik majd meg, amely végén bor-és pezsgőgyártó szaktechnikusok lesznek.

A képzés során a bor és a pezsgő gyártásának különböző fázisaival fognak foglalkozni, valamint a bor analitikai laborvizsgálatával. Ez már a kormány oktatáspolitikai elképzeléseivel összhangban ad technikusi végzettséget. A most 8 fős osztály minden diákja szeretné a 6. évet is elvégezni.

A fiatalok a tanulmányi és a szakképzési órákon kívül tevékeny részesei az egyéb rendezvényeknek is.

A gyermekek részt vettek a Kiskőrösön megrendezett Nemzetközi Kadarka Borversenyen, 3 országos borversenyen (Miklós Napi Rozé Borverseny – Kunszentmiklós, Evangélikus Borverseny – Révfülöp, Országos Cserszegi Fűszeres és Irsai Olivér Bor-és Pálinkaverseny – Soltvadkert), valamint a települési borversenyeken (Akasztó, Kaskantyú, Kecel, Kiskőrös). A fiatalok itt felszolgálták az italokat és a bírálatban is részt vettek.

A versenyeredmények tekintetében a diákok borai különdíjakat kaptak és kupa díjazásban részesültek a Kecel Városi Borversenyen és a Nemzetközi Kadarka Borversenyen. Ugyanitt az iskola bora bronzérmes lett, az Evangélikus Borversenyen Révfülöpön pedig arany, ezüst és bronzérem díjat kaptak. Az Országos Cserszegi Fűszeres és Irsai Olivér Bor-és Pálinkaverseny az intézmény Cserszegi Fűszeres bora ezüstérmes lett.

A különböző borversenyeken az iskola és a diákok borai összesen 30 érmet nyerte el4 arany (és 2 különdíj), 21 ezüst. 5 bronz.

Az iskola borai az intézmény tanterületén található saját ültetvényen megtermelt szőlőből készülnek: Cserszegi Fűszeres, Bianka, Generosa, Kékfrankos, Kadarka.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: KEVI - Kiskőrös - borász -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!