Ovisoknak szervezett focibajnokságot a MÖS miskolci átmeneti otthona

Ovisoknak szervezett focibajnokságot a MÖS miskolci átmeneti otthona

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Miskolc – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet május végéig tartó Felhőtlen gyermekkor kampányának keretében rászoruló gyermekek javára gyűjtenek pénzadományt. A hónap során számos figyelemfelhívó programot szerveznek, hogy minél többekhez eljuthasson az összefogás híre. Az események sorában május 15-én, avasi óvodások számára szerveztek focibajnokságot az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthona munkatársai.

Az Ovi-Sport pályáján öt óvoda hat csapata mérte össze az erejét. A 2×4 perces bajnoki meccseken öt fős csapatok álltak pályára. A csoportmeccseket követően a két vezető csapat küzdött meg a vándorkupáért, a harmadik hely pedig pontozással dőlt el. A meccsek után ünnepélyes eredményhirdetésre és éremátadóra került sor. A számos rászoruló gyermek részvételével zajló különleges élményprogramon részt vett Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó-legenda, Serhi Shestakov és Tóth Barnabás, a Diósgyőr népszerű labdarúgói és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó.

A Segélyszervezet májusi Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtése – melyhez ez a különleges gyermekprogram is kapcsolódik – azzal a célkitűzéssel indult el, hogy támogatást gyűjtsön a Segélyszervezet gyermekeket segítő egészéves munkájához és a hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett táboraihoz. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat a jól ismert 1353-as adományvonalon, melynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forintot adományozhat a céljaira. A célkitűzés szintén támogatható a TESCO áruházak kasszáinál kapható adománykuponok megvásárlásával. Az összefogásról bővebben a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet informálódni, ugyanitt van lehetőség online adományozásra is.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci központja Közösségi Pontként is működik az Avason. A lakosok felé már évekkel korábban nyitó intézmény sószobáját, okos-tantermét és Ovi-Sport pályájáját több oktatási intézmény használja rendszeresen. A közösségi pontként működő épületrészben pedig társas- és sportjátékok várják a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltésére, közösségi programok, fejlesztő- és csoportfoglalkozások lebonyolítására a környékbeli gyerekeket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!