Nevelőszülői képzés indult a Mózeskosárnál

Nevelőszülői képzés indult a Mózeskosárnál

Share this content.

Forrás: credoradio.hu
Szombathely – Hosszú előkészületek után elindult a nevelőszülővé válás törvényi feltételeként megszabott 60 órás tanfolyam a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózatnál.

Ezzel a tanúsítvánnyal már elkezdhetik a nevelőszülők a munkásságukat. Emellett 2 éven belül meg kell szerezniük az OKJ-s nevelőszülő szakképesítést is. Mivel vannak olyan nevelőszülők a hálózatnál, akik már tavaly megkezdték hivatásukat, ők már jövőre megkezdhetik az OKJ-s tanfolyamot.

Tizenöten szeretnének a jelenlegi tanfolyammal nevelőszülővé válni. Érkeztek a képzésre a Paks környékéről, Kőszeg mellől, Esztergom megyéből, de Dombóvárról, Kaposvárról és Nagykanizsáról is. Nem véletlen ez a nagy körzet, hiszen az elmúlt évben alakult nyugati hálózat után most erősen folyik a szerveződés egy Dél-Dunántúli hálózat megalakulásáért is, Dombóvár központtal. Éppen ezért a tanfolyam Gyenesdiáson, a Kapernaumban kapott otthont.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!