Evangélikus imaházban beszélgettek a Melegség és megismerés programról

Evangélikus imaházban beszélgettek a Melegség és megismerés programról

Share this content.

Forrás: melegvagyok.hu, szöveg: Virág Zsolt
Balassagyarmat – 2016. november 22-én este a balassagyarmati evangélikus bibliaórán szokatlan téma került terítékre. Bartha István lelkész a Melegség és megismerés program képviselőit hívta el vendégségbe, hogy az evangélikus hívők első kézből hallják egy leszbikus és egy meleg férfi élettörténetét. Utána másfél órás beszélgetésen tették fel kérdéseiket a melegek családi kapcsolatairól, az elfogadásuk korlátairól, az őszinte életről, a felvonulás miértjeiről – írták a melegvagyok.hu blogon.

Szóba került még, hogy a heteróság és melegség nem tanult viselkedés, így azt akarattal változtatni sem lehet, és a szeretet mindennél fontosabb.

Az egyik hívő vetette fel, hogy manapság a Biblia alapján már a melegséget sem lehet bűnnek tekinteni, el kell jutni oda, hogy természetes...

A lelkészt idézve: „Nekem rossz, hogy olyan társadalmi közeg része vagyok, ahol létezik kirekesztés, megbélyegzés.”

Tanulságos szavai még sokáig a fülünkben csengtek... - zárták a beszámolót a blogon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!