Találkozó veled – Megtartották az északi kerületi ifjúsági találkozót

Találkozó veled – Megtartották az északi kerületi ifjúsági találkozót

Share this content.

Szöveg: Sánta József. Fotó: Hóra Krisztina, Pálinkás Gergő, Sánta József
Cegléd – Az elmúlt héten már péntek délután várták a fiatalokat az Északi Egyházkerület találkozójához kapcsolódó ifjúsági napra, akik közel negyvenen érkeztek a Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészeivel együtt.

Péntek délután többen szálltak vonatra és autóba, hogy útnak induljanak Ceglédre az „Állj középre” – északi egyházkerületi nap ifjúsági alkalmára, amelyet a ceglédi lelkésznő, Szlaukó Orsolya készített elő. Délután a kollégiumba érkezéskor lepakolta mindenki a felszerelést, és csak a fürdőruhát vitték magukkal, ugyanis egyből a ceglédi fürdőbe vették az irányt, ahol kellően lefáradhattak. De kellett még az erő az est további részéhez, és vissza is pótoltak mindent a pizzával. Közös éneklést kísérő hangszeres játékból az ifisek is kivették a részüket, majd névtanulós játék következett a programért felelős Csadó Balázs irsai lelkész vezetésével. A többfordulós feladatok után, mikor már nagyjából tiszta volt mindenki számára a többiek neve, Szöllősi István Sándor pilisi lelkész tartott áhítatot. Először egy labdát adott körbe, amelyeken különböző kérdések voltak, és amelyek alapján már nem csak a labdát elkapó nevét tudták beazonosítani, hanem meg is ismerhették őt. Így buzdított mindenkit a nyitottságra, amikor kiemelte a Zsid 13,2 alapján, hogy talán mostani megismerkedésükben ugyanilyen eséllyel, az eddig egymás számára ismeretlenek a másikban angyalokat vendégelhetnek meg. 

Már csökkenő létszámmal ugyan, de az itt maradók további lelkesedéssel vettek részt a további kihívásokban. Először egy nehezített Activityt próbáltak ki, két csoportra osztva, ahol nem volt elegendő a hagyományos játékszabály alkalmazása, hanem valami nehezítő tényező is volt, így például bal kézzel kellett rajzolni, vagy ugrálva mesélni, esetleg kéz használata nélkül elmutogatni valamit. Az este még hajnalig tartó közösségi játékok jöttek, de aludni is kellett, bár úgy tűnt másnap reggel, ezzel a lehetőséggel nem mindenki akart élni!

A reggeli után indult a séta a városközpontba, ahol az ifisek meghallgatták Fabiny Tamás püspök prédikációját, amelyben János evangéliuma alapján a feltámadása után a tanítványok körében megálló Jézusról beszélt, éppen úgy, ahogyan azt a nap mottója is sugallta. A fiatalokkal ezután három csoportban beszélgettek a vezetőkkel, akik közül még Kárnyáczki Eszter pilisi és Sánta József monori lelkészek vettek részt. Az ifisek beszámoltak arról hogyan érezték magukat az elmúlt egy napban, aztán komolyabb beszélgetés is kezdődött a prédikáció kapcsán. Itt többek között arra keresték a választ, hogy ki az, aki hozzájuk közel álló személy az életükben. Arról is őszintén beszéltek, hogy mit jelent számukra az, hogy Jézus áll középen, vagyis hogyan élik meg az hétköznapjaikban a hitüket, milyen kihívást jelent ez számukra. Bevallották, sokan az elején béna dolognak tartották, ha valaki gyülekezetbe járt, de a társaikon és a lelkészeken keresztül sok segítséget, élményt és pozitív benyomásokat szereztek, ezért már egy bensőséges, de egyúttal vagány közösségre találtak!

Ebéd előtt még a dobmúzeum következett, ahol a hatalmas gyűjtemény tulajdonosa, Kármán Sándor mesélt a kihelyezett dobok történetéről, végül pedig egy fantasztikus improvizációt is bemutatott, a maga „amatőr” módján – ahogyan szerényen megjegyezte. Nagy Ricsi, egykori X-faktor versenyzővel folytatott beszélgetésre ültek be végül, ahol az énekes elmondta, hogy a verseny óta milyen változásokon ment keresztül az élete, és milyen felfedezéseket tett önmagával kapcsolatban az elején könnyen jött siker után. 

A közös ebéd után már szabad program volt, de mindenképpen tartalmas programon vehettek részt a fiatalok, amelynek előkészítését innen is köszönjük a szervezőknek. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!