Székelyföld-szerte megszólaltak a harangok április elsején

Székelyföld-szerte megszólaltak a harangok április elsején

Share this content.

Forrás: szekelyhon.ro, fotó: freesoundslibrary.com
Marosvásárhely – Egyszerre 250 templomharang szólalt meg Maros, Hargita és Kovászna megye számos településén 2020. április elsején, szerdán 13 órakor. A kezdeményezés Marosvásárhelyen született, és a történelmi egyházak felkarolták azt, hogy lelki erősítést nyújtsanak az egészségügyi dolgozóknak, illetve mindazoknak, akik a lakosságot szolgálják, munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy senki ne szenvedjen szükséget semmiben.

A marosvásárhelyi RMDSZ-körzetek és Vass Levente parlamenti képviselő megkeresésére először a marosvásárhelyi római katolikus, református, unitárius, evangélikus, görög katolikus és ortodox egyházak vállalták, hogy szerdán 13 órakor egyszerre kongatják meg harangjaikat. Ezt követően számos más település, köztük Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Szászrégen, Dicsőszentmárton, Csíkszereda stb. templomközösségei is jelezték, csatlakoznak a marosvásárhelyi kezdeményezéshez.

Vass Levente a Székehlyhon.ro érdeklődésére elmondta, igazából lelki és bátorító üzenetet hordoz a kezdeményezés, amely köszönetnyilvánítás mindazoknak, akik ezekben a napokban nem maradhatnak otthon: orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, takarítóknak, rendfenntartóknak és mindenkinek, aki a lakosságért dolgozik a világjárvány ideje alatt.

„Hálával tartozunk valamennyi egyháznak és az egyházak lelkészeinek, közösségeinek, akik mellénk álltak, kifejezték szolidaritásukat a járványhelyzetben helytállókkal” – fogalmazott a marosvásárhelyi parlamenti képviselő, hozzátéve, örül, hogy ez a kezdeményezés Marosvásárhelyről indult. Annak függvényében, hogy az elkövetkezőkben hogyan alakul a járvány, további biztatás, lelki erősítés céljából hasonló kezdeményezés még születhet – válaszolta Vass Levente a Székelyhonnak.

Címkék: templom - harang -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!