Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 07. 03.


Kornél és Soma, valamint Anatol, Jácint, Napsugár napja.

Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat! (Zsolt 119,73)

Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fia, Jézus Krisztus nevében, és szeressük egymást… (1Jn 3,23)

Olvasmányok: Gal 3,6–14 és 1Kir 12,33–13,10

 

Lelki útravaló a mai napra

Mi a boldogság titka? Ki lehet ma sikeres? Mi kell egy igazi karrierhez? Akarva-akaratlan is találkozunk ezekkel a kérdésekkel. Néha jól is esik kontrollálni önmagunkat. Tükörbe nézünk, és ha vagyunk olyan bátrak, meg is kérdezzük: Boldog vagyok? Sikeres vagyok? Elértem a csúcsra? Rendben vagyok?

Amikor kimondjuk a válaszainkat, és lemérjük magunkat is egy-egy siker-, boldogság- vagy karrierindexen, akkor ne legyünk elfogultak, legyünk inkább objektívek.

Szabad felfedezni mindazt, amit elértünk. Szabad örülni annak is, amit eddig megvalósítottunk életünkben. Szabad lelkesedni azon, hogy többen mondanak jót rólunk, mint rosszat. Észre lehet venni azt is, hogy sokan kötődnek hozzánk, és kedvesen fordulnak felénk. Várnak is tőlünk valamit, mintha mi többet tudnánk, erősebbek lennénk, vagy annyira sok szabad energiánk lenne. Jó dolog észrevenni a jót. Próbáljunk meg inkább az elégedettek gyülekezetébe tartozni, mint az ezzel ellenkezőbe.

Életünk pozitív mérlegének a titka az, hogy nem felejtjük el naponta elkérni Istentől a legfontosabb tananyagot, felfrissítve, újrafogalmazva és személyre szabottan. Ez pedig nem más, mint az ő parancsolata és útmutatása. Ennek ismerete és követése a boldogság, az elégedettség és a siker igazi titka.

*

„Taníts e földön szentül élni, / Istentől küldött Mesterem, / Embert szeretni, Istent félni, / Hogy életem boldog legyen! / Ki Istent fél, embert szeret, / Boldog az mindenekfelett.”
(EÉ 458,2)Szerző: Szabó Lajos

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran