Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 08. 20.


István, valamint Stefánia, Vajk napja.

Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! (Ézs 9,5)

[Jézus] megkérdezte [tanítványait]: Hát ti kinek mondotok engem? (Mt 16,15)

Olvasmányok: Ef 5,15–20 és Mt 10,26b–33

 

Lelki útravaló a mai napra

Fontos tudni, hogy kinek mondanak a világban, Uram! Tanítványi körünknek illik tájékozottnak lenni ebben a kérdésben is, hiszen Te is kérdezed: „Kinek mondanak engem az emberek?” (Mk 8,27) Válaszuk így vagy úgy, de segít mindennap szorosabbra fűzni a kapcsolatot veled. De Te továb is kérdezel: „Hát ti kinek mondotok engem?” S nekünk, tanítványoknak együtt kell vallani megformázott hitvallásainkban, énekeinkben, imádságainkban vagy a hétköznapok tanúságában: Urunk, Jézus, Te vagy az élet. Olyan jó lenne erről együtt, egybehangzóan vallanunk! S a vallomás egyszerre szól Neked és a világnak.

De Te mindig tovább kérdező Úr vagy. S a véleménybegyűjtések és a közös hitvallás után bizonyára ott a szelíd szemmel, halk szóval feltett kérdés: Te kinek mondasz? Segíts őszintén, szívből jövően válaszolnunk, hiszen a Neked adott válasz meghatároz mindent. A veled való kapcsolatomat éppen úgy, mint az emberekhez fűződőt. Ma én a kedvenc énekem szavával válaszolok: „Jézus, boldogságom, közeledbe vágyom!”

Imádkozzunk!

Urunk, Istenünk, Te nem magányosnak teremtettél minket, hanem kapcsolatra. Veled és egymással való kapcsolatra. Segíts félretolni mindent, ami ezeket a kapcsolatokat veszélyezteti, beárnyékolja vagy ellehetetleníti. Magamban semmi vagyok, a veled való kapcsolatban felértékelődik az életem, emberré válhatok. Add, hogy ebben az emberi életben az Istenember útját járhassam, aki nemcsak Mesterem, de Testvérem és Megváltóm is! Ámen.


Hafenscher Károly


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran