Lelkészt választottak a Hartai Evangélikus Egyházközségben

Lelkészt választottak a Hartai Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg: Selmeczi Géza Tamás
Harta – Halasi László hartai lelkész hirtelen halála egész egyházunkban óriási döbbenetet keltett, a gyülekezet máig nem ocsúdott fel teljesen. Bár a helyettesítés idején rendben megkezdődött a lelkészválasztási folyamat, a kialakult járványhelyzet meghosszabbította a lelkészválasztási eljárást.

Az egyházközség ambiciózus vezetése a parókiafelújítási munkálatok közepette is végig szívügyének tekintette a lelkészi hivatal betöltésének kérdését. Hamarosan meg is találták a megfelelő jelöltet Farkas Sándor kiskőrösi iskolalelkész személyében, akivel az első pillanatoktól kezdve bensőséges, őszinte kapcsolat alakult ki.

Végül június 14-én, a meghirdetett lelkészválasztó-közgyűlésen a Hartai Evangélikus Egyházközség egyhangúlag megválasztotta lelkészének Farkas Sándort, aki július 1-én Nagy Veronika esperes-helyettes, és Selmeczi Géza hivatalt átadó helyettes lelkész, valamint Lehoczki Imre gondnok, és Róth Gábor pénztáros jelenlétében átvette az egyházközség Lelkészi Hivatalát.

A gyülekezet előtt azonban további feladat áll, hiszen a nemrég elhunyt felügyelő, Simon Péter utódját is meg kell választania, így a teljes elnökség megújul, ami reménység szerint az egész egyházközség életére pezsdítően fog hatni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!